Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A ledarált szőlőt (othello)...

A ledarált szőlőt (othello) levegős közegben kell -e pihentetni mondjuk egy hétig tíz napig, vagy pedig le kell zárni légmentesen?

Figyelt kérdés
2022. okt. 23. 13:55
 1/3 anonim ***** válasza:
Légmentesen biztos nem, mert az erjedéssel termelődő gázoknak el kell vezetődni. Különben felrobban a tároló edény
2022. okt. 23. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:

Úgy értettem hogy kifelé mert gáz de befelé oxigén nem

Szerintem az már az a fázis amikor ki van préselve

A kérdés csak azért merült fel bennem mert újabban mindenféle cifraság ot olvasok például olyat is hogy már most is légmentesen

De ahogy én visszaemlékszem hogyan csinálták a régi öregek.... Mert nekem azért van mire emlékeznem a 65 évemmel

2022. okt. 23. 15:33
 3/3 anonim ***** válasza:

A reduktív eljárásra gondolsz? Szerintem profi felszerelés (erre a célra való beton- vagy rozsdamentes acél tartály) hiányában nem érdemes ebbe az irányba elindulni. Egyébként kékszőlőnél amúgy sem érdemes.

A régi öregeknek se volt ilyen tartályuk, nem is csinálták :)

2022. okt. 26. 20:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!