Miért lesz levegős a kolbász belseje?
Figyelt kérdés
Saját készítésű kolbász, saját házi disznók. Évek óta azzal küzdünk, hogy a műbeles kolbász összeszikkad és nem követi a bél, ezért ráncos rajta a bél, sőt ki is csúszik a bélből a kolbász. A kolbász az hibátlan. Csak a bél el van válva tőle teljesen. Ez engem nem zavar. Csak apámat. Aztán mondták neki hogy ne áztassa folyamatosan a belet, hanem 5-10 percet ázik és szedje ki az összes belet a langyos vízből. Most így lett csinálva. Egyáltalán nem ráncos a bél, hozzá van tapadva a kolbászhoz. Viszont most meg a kolbász beljese üreges. A közepébe lyuk van. Kívülről hibátlan. Nem látszik semmi, de a belseje üreges. És ezáltal ot meg is vana romolva a hús. Ehetetlen íze van. Vágok egy szelet kolbászt és az üreges részt körbe kell vágni, és kidobni a közepét mert ehetetlen. Mitől lehet? Áztatás, vagy valami más? A bél az egy drága piros színű 40 es műből. Évek óta ebbe töltjük. Esetleg túl sovány volt a kolbász hús. Vagy mi lehet?2022. ápr. 23. 07:34
1/6 anonim válasza:
Ezer éve nem voltam kolbásztöltésen, de mintha töltés közben tűkkel szurkálták volna, ahogy jön ki a töltőből, talán azért, hogy kimenjen belőle a levegő.
2/6 anonim válasza:
Mivel és hogyan töltitek? Apám mindig valódi bélbe tölti, egyszerű asztalra rögzíthető töltővel, és ha látja hogy a bél oldalán megjelenik esetleg egy buborék, akkor azt kiszúrja egy tűvel. De ilyen nagyon ritkán történik, mindig vigyáz rá, hogy tömör anyag kerüljön a csőbe. A töltött kolbászt pedig nem szabad húzni ahogy jön le, de gondolom tudjátok.
3/6 anonim válasza:
alaposan osszenyomkodott hús kell a töltőbe és lassan kell tekerni a töltő karját, mert ugy is kerulhet bele vmennyi levegő. ahogy tekered, nyomja magáról le a kész kolbászt, azt csak megtartani szabad. tűvel szurkálni kell, hogy a fölösleges levegő ne maradjon benne, ki tudjon száradni.
4/6 anonim válasza:
Mennyire szorosan rakjátok tele a töltőt? Lassan tekerjétek, és közben ne húzzátok a kész kolbászt, csak vezessétek a kezetekkel
5/6 A kérdező kommentje:
Valószínűleg nem a töltéskor keletkezett a hiba.
A műbeles kolbászt nem szokás szúrkálni, csak az igazi belet.
A töltő az légmentes szokott lenni mindig. A műbeles az rohadt keményre van töltve.
2022. ápr. 24. 09:11
6/6 anonim válasza:
A levegő csak a töltés során kerülhet bele. Tapintással nem mondod meg, van-e benne levegő, ha pedig színezett a bél nem látod, mi a helyzet. Legközelebb használjatok valódi belet, lehet venni mosva, tisztán, használtra készen nem is drágán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!