Levente87 kérdése:
Mi történ ha a cefre erjedés befejezése elött fözzük ki pálinkának?
Figyelt kérdés
Sziasztok... persze tudom meggyujtok 1 gyufat es ha vegig leegett akkor az erjedes befejezodott es mihamarabb ki kell fozni... csupan kivancsisagbol mi van ha hamarabb fozzuk ki? Vesztunk a mennyisegbol is es a minosegbol is? Vagy mas problema is felmerulhet?
Konkretan körtéről lenne szó...
Válaszokat előre is köszönöm
2022. szept. 25. 20:01
1/4 anonim válasza:
Ha nincs kierjedve a cefre és akkor főzöd le, akkor egyrészt kevesebb alkoholt kapsz eredményként, másrészt a benne lévő maradék cukor le tud karamellizálódni az üst falára.
3/4 anonim válasza:
Szerintem csak nem tudja, hogy lehet-e már főzni.
De ha ilyen határeset, érdemes megturmixolni fúrógépbe fogott szerkezettel, akkor még újra beindul 1-2 napra. Főleg, ha nem géppel lett apróra darálva. Az erjedés fokából is látni, hogy mennyire van kiforrva.
Ha nincs teljesen kiforrva, attól a mennyiség csökken, de a minőség akár még javulhat is, ha a cukor nem zavar be. Lévén, hogy adott aromaanyag kevesebb alkoholban oszlik el.
4/4 mindentudó99 válasza:
Felhabzik felfut főzéskor
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!