Mi az a Brix fok? És ha mondjuk egy gyümölcsnek 15% a Brix foka akkor hogy lehet átkonvertálni hogy abból mennyi pálinka lesz?
Figyelt kérdés
2022. aug. 9. 13:30
1/5 anonim válasza:
A brix a cukortartalma a gyümölcsnek.
2/5 mindentudó99 válasza:
Mit konvertálnál? Milyen gyümölcs?
3/5 anonim válasza:
Ennyiből elméleti maximum kihozatalt lehet csak megmondani. Akkor lehet kb. megmondani mennyi alkoholra számíthatsz, ha tudod a kezdő brixet (amit tudsz is, hogy 15%) és tudod a záró brixet, amit pedig az erjedés befejezte után kell megmérni!
4/5 A kérdező kommentje:
Akkor ha jól értem max ennyi liter pálinkát lehet kihozni a gyümölcsből, ha szakszerűen van kezelve és a záró brix pedig 0%. Ugye?
2022. aug. 15. 13:34
5/5 anonim válasza:
Nem, a záró brix nem feltétlen nulla, az jó, ha nullához közelít, de valamennyi cukor általában marad a cefrében. Nem azt jelenti a 15-ös cukorfok, hogy a cefre 15%-a tiszta szesz lesz! Itt egy kalkulátor, amivel hozzávetőlegesen tudsz számolni, a 2. kalkulátorral: [link]
Az OG a kezdő brix, az FG a záró! Akkor tudod meg, hogy kb. mennyi alkoholt lehet kihozni a cefréből, ha már kierjedt és mérsz kierjedt állapotban is egy cukorfokot. Ez is csak egy sacc, mert van még számos tényező, ami változtat meg ami változtathat a dolgon. Szóval tulajdonképpen nincs értelme ezt számolgatni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!