Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Legjobb magyar piák?

Legjobb magyar piák?

Figyelt kérdés

Nemsokára megyek ki vendégségbe külföldre, a házigazda családnak szeretnék pár üveg magyar szeszes italt vinni.

Egyedül mákpálinkára gondoltam eddig, én pl egyedül azt szeretem.

Most barátnőm mondta az unikumot is.

Valami pálinka, esetleg bor? Valami likőr még? Mik vannak? Nem vagyok képben. Olyat akarok vinni, ami máshol nagyon nincs. Házi pálinkát nem tudok vinni, sajnos Házi bort sem.

2022. aug. 7. 11:40
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
22%

Pálinkát ne vigyél azt csak MO-on értékelik, máshol ugyanolyant, mint amit ott is lehet kapni.

Az unikum meg monden diszkontban kapható.

Esetleg valami - NEM HÁZI, hanem neves - bort vihetsz.

De alkoholt vinni ajándékba nem sok országban szokás.

2022. aug. 7. 11:47
 2/13 anonim ***** válasza:
52%

Tudod egyáltalán, hogy isznak-e alkoholt? Nyugaton rengeteg ember van, aki nem szokott.

Másrészt semmiféle házi alkoholt nem illik vinni, az nem ellenörzött minöség. A pálinka meg az unokum csak Magyarországon szám, máshol nem.

Egy jó, minöségi, neves bor még inkább belefér

2022. aug. 7. 11:51
 3/13 A kérdező kommentje:
Isznak, kérdezték milyen piáink vannak. Azért viszek kostolót.
2022. aug. 7. 11:56
 4/13 A kérdező kommentje:
De akkor mondanátok valamilyen neves bort, mondjuk amit ti szerettek? Mert oké neves bor, de melyik a jó közülük?
2022. aug. 7. 11:57
 5/13 A kérdező kommentje:
Annyira amúgy sem formális vendégség, a papa is hozott nekünk a házi borból annó.
2022. aug. 7. 11:58
 6/13 anonim ***** válasza:
94%

“ Legjobb magyar piák?”

Tablettás xdd

Viccen kívűl, pl egy tokaji vagy egri drágább bor megteszi, likőrnek meg pl royal

2022. aug. 7. 12:07
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
A komolyabb pincészetek direkt ajándékozási célra csinálnak borválogatásokat, általában szép díszdobozban, talán valami olyat vennék. Góglizz rá, van sokféle.
2022. aug. 7. 12:16
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2022. aug. 7. 12:22
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Az aszúszerü borok.
2022. aug. 7. 12:27
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Tokaji szamorodni, szerintem nem lősz mellé vele.
2022. aug. 7. 13:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!