Gyűjtöm a hordóban a cefrét, mikor kell elvinni kifőzetni?
Ha már csak víz van a tetején a gyümölcs pedig leüllt az aljára.kb2-3 hét.
Napi egyszer kavard neg.
Mi a frászt gyűjtesz februárban? Vagy Ausztráliában élsz?
Ha zöldségest üzemeltetsz, akkor kár foglalkozni a behozott gyümölccsel, abból csak valamifél sz-r lesz! Ha Ausztráliában élsz, ott van főzde? Ha meg itthon és még tárolgatod februárban a cefrét, meg még nem erjedt ki, akkor azt öntsd ki a francba, ne idegeld a főzdést ilyennel!
Ott kezdődik, hogy cefrét nem gyűjtünk, pontosabban gyümölcsöt nem adunk hozzá már erjedésben lévő cefréhez! Cefrét nem nézegetjük, nem döntögetjük a hordót!
Egy kezelt cefre 6-14 nap alatt kierjed! A cefrét kezeljük, az erjedést irányítjuk. Kierjedtnek akkor tekinthető, ha 3 egymást követő nap után a cukorfoka nem csökkent és természetesen a maradék cukor mértékével elégedettek vagyunk! Mit nézegeted? Mit látsz benne? Az, hogy van-e CO képződés, azt egy kotyogó mutatja, ezen felül nézésre semmit nem lehet megállapítani, szaglásra pedig csak azt, hogy történt-e hiba az erjedés során!
"Ha már csak víz van a tetején a gyümölcs pedig leüllt az aljára.kb2-3 hét.
Napi egyszer kavard neg."
Egy cefre nem feltétlen "fordul meg" pontosabban nem biztos, hogy érdemes megvárni ezt az állapotot, az esetek többségében nem érdemes!
Nem kell nyomkodni a cefrét pláne kevergetni, ha jól cefrézel. Kárt okozol vele. Persze nem feltétlen avagy nem feltétlen veszed észre, hogy kárt okoztál, mert az sosincs senki eléd rakva hogy milyen lehetett volna, csak az, amilyen lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!