Pálinkának akarom kifőzetni a meggyet, cseresznyét, szilvát. Ki kell ezeket magozni hozzá?
Figyelt kérdés
2012. jún. 22. 12:36
2/3 anonim válasza:
Cefrét magozni? Még ilyent nem hallottam! Egy párhordónyit ha kimagozol, meg is őszülsz. A mag úgy is kiválik, leül az aljára.
3/3 gabrincs válasza:
Finom pálinkákat ihattál eddig ha nem hallottál még magozásról.
A csonthéjas gyümiket mindig magozni kell.A magban cianid van ami nagyon nagy mértékben rontja a pálinka minőségét,és élvezeti szintjét.Szélsőséges esetben még az egészségre is ártalmas lehet.Vannak azonban olyan főző mesterek akik magozás után a mag 10 15%-át vissza teszi a cefrébe.
Jó pálinkát csak tiszta mosott válogatott gyümölcsből főzhetünk.
Nem az a jó pálinka aminek cefréjét telenyomják cukorral,és bele szednek tücsköt-bogarat.
Mindenképpen magozd.MEGÉRI.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!