A kérdésem a következő:otthoni körülmények között hogyan tudnék gyorsan sok cseresznyét-meggyet-kimagozni pálinkának? van valami jó ötlet?
a fánk majd szakad ,annyi van rajta,kár lenne veszni hagyni.
a páleszt meg szeretjük....
Most is van a Tescóban meggymagozó, talán ezer forint sincs.Akár kettőt is megvehettek, úgy szaporábban megy
a meggymagozás:))
Így van, ahogy előttem írták, a TESCO-s magozó elég olcsó, de nem egy tartós darab.
Nekem két szezont bírt ki, de így is megérte, 15 liter cseresznye pálinkám lett tavaly, idén még több lesz (ha nem lesz jégeső)
Nincs is jobb a házipálesznál, csak sajnos nálunk előbb elfogy, minthogy összeérne :(
Alaposan mosd meg, a szárát távolítsd el, tedd hordóba/lavórba és pukkaszd ki a szemeket (tehát pl. taposd meg, persze csak tisza lábbal vagy tiszta gumicsizmával). Ha nem pukkadnak ki a szemek, nem fog megerjedni. Ha szeretnél minél többet beletenni a cefréző tartályba, akkor tegyél bele habzásgátlót, a cseresznye és a meggy nagyon habzik sajnos. Fajélesztőt én mindig teszek bele. Ha hibás volt egy kicsit a gyümölcs, akkor élesztőtápot is rakok hozzá.
Amikorra megerjed, a mag leül az aljára, tehát amikor beöntöd az üstbe, csak arra kell vigyázni, hogy a magokkal teli alját ne öntsd át, és már kész is van a magozás. Ha az erjedés vége után sokáig akarod tárolni, akkor mag íze lesz a cefrének-pálinkának, tehát ilyenkor ez nem jó megoldás, egyébként viszont tökéletes.
Sok sikert!
Utolsóval egyetértek.
Nem kell magozni. A fajélesztő mellé érdemes pektinbontó enzimet is beletenni, a tökéletes feltáródás végett.
Ha kiforrt, azonnal főzni!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!