Ha nincs erjesztő edényem mikor tudom hogy vihete ma cefrém kifőzetni?
Figyelt kérdés
2014. aug. 14. 16:40
1/9 anonim válasza:
Az utolsó szakaszban az erjeszthető cukrok elfogynak, az alkohol kezdi elpusztítani az élesztőket. Az erjedés lelassul, a cefre lehűl. Amikor megszűnik a CO2 termelődés, és a cefre nem buborékozik tovább, akkor befejeződött az erjedés. Ha mindent jól csináltunk, kesernyés alkohol szagot kell éreznünk.
2/9 A kérdező kommentje:
Koszi.Szoval nem alapkovetelmeny az erjeszto edeny?
2014. aug. 15. 07:35
3/9 anonim válasza:
Nem! Egy sima műanyag hordóban, vagy akár egy műanyag vödörben is elvégezheted a műveletet.
4/9 anonim válasza:
Mint az első válaszoló már leírta, akkor van kész, amikor a pezsgés már megszűnt és a sűrűje leülepedik az aljára. Úgy is szokták mondani, hogy föladja a levét.
A kész szilvacefrém így néz ki:
Holnap kezdem főzni :)
5/9 anonim válasza:
ha a lé fel jön a tetejére akkor jó
6/9 A kérdező kommentje:
Koszi mindenkinek.De megis mennyi nap mire foladja levet? :( 10+ napja es semmi :S
2014. aug. 18. 09:49
7/9 anonim válasza:
Ezt így nem lehet előre megjósolni. Lehet 1 hét, de akár 3 is. Majd látni fogod.
8/9 anonim válasza:
Ha jól van beoltva, 1.5 hét alatt "felaja".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!