Elvittem 250 liter ringló szilvát kifőzetni és csak 15 liter pálinkám lett, szerintetek ez lehúzás vagy nem?
Nem láttam(kóstoltam) a cefrét, de ha jól volt kezelve, meg a gyümölcs is érett volt, akkor elég karcsú az eredmény.
Tudni kell, hogy eddig a főzdés hozzátett a pálinkádhoz, hiszen 1200-ért már megérte eladni a sajátját.
Most 600 körül főzik literjét, így ha lehet, elvesz belőle.
Emberi gyarlóság.
1kg cukorból kb 1 liter 40 max 45%-os szeszre számíthatsz.
Gyűmölcse válogatja mennyi cukrot tartalmaz, az ízlelés csalóka, ha sok a sav benne nem érzik annyira édesnek, viszont ha kevés a sav tartalma akkor, nagyon édesnek tűnik minimális cukortartalomnál is.
PL őszibarack elég édes még is szarul ad. legalábbis még senkitől nem hallottam,hogy jól adott volna, az ellenkezőjét viszont már sokszor.
Legfeljebb 50 liter 50% alkoholtartalmú pálinka jöhetne ki 250 liter jó sárga ringló cefréből. A jó ringló cefre lehet legfeljebb 20% cukortártálmű, ha nincs jelentős veszteség, romlás, ecetesedés, akkor a cukor zöme átalakulhatna zavartalanul jó esetben.
Tehát 15 liter az nagyon kevés a jó ringló cefréből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!