Elvittem 250 liter ringló szilvát kifőzetni és csak 15 liter pálinkám lett, szerintetek ez lehúzás vagy nem?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Nem láttam(kóstoltam) a cefrét, de ha jól volt kezelve, meg a gyümölcs is érett volt, akkor elég karcsú az eredmény.
Tudni kell, hogy eddig a főzdés hozzátett a pálinkádhoz, hiszen 1200-ért már megérte eladni a sajátját.
Most 600 körül főzik literjét, így ha lehet, elvesz belőle.
Emberi gyarlóság.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
1kg cukorból kb 1 liter 40 max 45%-os szeszre számíthatsz.
Gyűmölcse válogatja mennyi cukrot tartalmaz, az ízlelés csalóka, ha sok a sav benne nem érzik annyira édesnek, viszont ha kevés a sav tartalma akkor, nagyon édesnek tűnik minimális cukortartalomnál is.
PL őszibarack elég édes még is szarul ad. legalábbis még senkitől nem hallottam,hogy jól adott volna, az ellenkezőjét viszont már sokszor.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Legfeljebb 50 liter 50% alkoholtartalmú pálinka jöhetne ki 250 liter jó sárga ringló cefréből. A jó ringló cefre lehet legfeljebb 20% cukortártálmű, ha nincs jelentős veszteség, romlás, ecetesedés, akkor a cukor zöme átalakulhatna zavartalanul jó esetben.
Tehát 15 liter az nagyon kevés a jó ringló cefréből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!