Egyes sörök készítésénél miért használnak kukorica darát,kukorica grízt? Én ezeket a söröket víz ízűnek érzem.
Figyelt kérdés
2022. febr. 17. 16:54
1/12 anonim válasza:
Feltehetően olcsóbb, mint az árpa ill. maláta.
2/12 anonim válasza:
Mert olcsó alapanyag. Víz ízűnek viszont elsősorban nem a kukorica miatt érzed, hanem mert az olcsóság érdekében minden máson is spórolnak. Vizesebb is, komló is kevesebb,-rosszabb minőségű van benne, stb.
4/12 anonim válasza:
A kukoricától csak édesebb, testesebb tud lenni, meg persze tápbolt szagú. A magas keményítőtartalom miatt még jobban megéri, miközben kilónként is jóval olcsóbb még a többi malátázatlan összetevőnél is, nemhogy a malátánál. Nagyobb diasztatikus erejű malátából bőven elég lenne ötöd rész is, a többi lehetne kukorica, és akkor is maradék nélkül elvégeznék a dolgukat a maláta keményítőbontó enzimjei. Sőt, külön amiláz enzimmel megoldható malátázatlan összetevőkből is egyfajta sör készítése. Mozgok pár sörfőző fórumon, nyilván sokan beszámolnak ilyen kísérletezéseikről. Nagyon nagy művészet ízletesre készíteni a túl sok malátázatlan összetevőből álló söröket. A gluténérzékeny sörfőzők sokat tudnának mesélni erről. De a boltban az alsó polc is szinte énekel róla.
5/12 anonim válasza:
Kukoricát csak az építkezési sörökbe raknak. Meg kell nézni a címkét És ha az összetételben szerepel a kukorica, akkor azt úgy ott kell hagyni, mint Szent Pál az oláhokat.
6/12 anonim válasza:
Azért léteznek egészen drága kukoricasörök is, meg van az a pillanat, amikor simán rákíván az ember egy-egy hazai szutyokra, csak mert csak... Picit az is úri hóbort, legalábbis az ár/érték arány ahhoz közelít inkább. :)
7/12 anonim válasza:
Olcsó pótanyag. A drága kukorica sörök sem jók.
8/12 anonim válasza:
Az, hogy mi jó és mi nem, izlés kérdése, ami nem konvenció tárgya. A 99 forintos mosogatólében azért van kukorica, mert mindenen spórolnak és konkrétan élelmiszeripari melléktermékkel, takarmánykuoricával olcsóbban tudnak gyártani. Egy rendes kukorica sört meg lehet csinálni jó minőségben is, megfelelő alapanyogkból és eljárással. Én ugyan nem kedvelem, de fogadjuk már el, hogy van, aki igen. Szerencsére nem vagyunk egyformák.
9/12 anonim válasza:
Az, hogy a kukorica sörök jók-e, vagy sem, ízlés kérdése, de azoknál ki van hangsúlyozva, hogy kukoricából készült (pl Mexico nemzeti söre is).
A "klasszikus" sörökben, ha kukorica is van az összetevők között valóban azt jelenti, hogy az minőségi sörnek nem nevezhető.
Attól még lehet szeretni, pláne akinél a mennyiség fontosabb mint a minőség, az számít, hogy X összegért minél többet adjanak.
Az emberek többségénél pedig az az fontosabb ami érthető is, az olcsó sör sem feltétlenül szörnyű.
10/12 anonim válasza:
A kukorica söröket általában azok szeretik, akik a sima sört nem annyira. Amiatt, mert vizes, jellegtelen, könnyen iható. Nyilván valamennyire ízlések és pofonok, de azért azt ismerjük el, hogy egy bizonyos szint fölé a kukoricával nem lehet menni. Azért mert én szeretem az olaszrizlinget, elismerem, hogy a világ top borai nem feltétlenül azok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!