Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A Borsodi Mester kukorica...

A Borsodi Mester kukorica nélkül is kukoricaízű, ezek szerint nem is azt éreztem benne, amikor nem ízlett a darás sör?!

Figyelt kérdés
Szóval lehet nem a kukoricát érzem, mikor ugyanazt ízlelem, de akkor van valami más benne, amitől furcsa, és más sörökben is van.
2020. dec. 14. 18:00
 1/3 anonim ***** válasza:

Elvileg csak komló,árpamaláta, élesztő,víz van benne.Pusztán attól,hogy nincs benne kukorica még nem lesz kiváló minőségű egy sör.A többi alapanyag mondjuk a komló lehet gyenge minőségű.

Az is lehet,hogy ezt a sört a kukoricát leszámítva ugyanabból főzik mint a sima Borsodit...

2020. dec. 14. 19:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Szerintem a sörivók 99%-a nem veszi észre a kukorica ízét, pont ahogy te sem, kérdező. Mindössze annyi a történet, hogy sokan úgy gondolják, ha kukorica van a sörben, akkor már jó nem lehet, ezért, ha valamelyik nem tetszik és nem tudják megmagyarázni miért, akkor azt mondják, hogy "mert hát a kukorica..." :)
2021. ápr. 12. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
A dimetil-szulfid (DMS) ízhiba kimondottan főtt kukorica ízű tud lenni, a diacetil pedig vajas popcornra emlékeztet. Sima kukoricaíz elég ritka, maga a kukorica is inkább ilyen lábszagszerű állott tápként szeret megjelenni a hazai népsörök ízvilágában. A DMS valahol 85°C körül kezd kialakulni az előanyagából, gyakorlatilag forralás közben távozik az összes, ha hagyják. Létezik olyan bakteriális fertőzés is, ami erjedés közben termel DMS-t. A diacetil az élesztő szokásos mellékterméke, az erjedés vége felé 15°C fölé emelve a hőmérsékletet nekiáll az élesztő a további feldolgozásának.
2022. febr. 17. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!