Melyik a legfinomabb sör, amiben van kukoricagríz? Külföldi söröket is írhattok nem csak magyarokat
Mindenkinek egyéni ízlése, de szerintem az 5%-os Stella Artois. Mikor először kóstoltam, egyből besoroltam a kedvenceim közé, a sör természetes aromája és enyhe keserűsége mellett alig érezhetően, de egyből feltűnt egy kis édeskés íz is. Csak később olvastam az összetevőknél, hogy van benne kukoricagríz is.
Illetve a Leffe Ruby-ban is van, de az nem sima, hanem ízesített (málnás) sör. Ráadásul ha nem is mind gríz, de a Leffe mind a 6 változatában van kukorica! Én közülük eddig csak a Leffe Blonde-ot kóstoltam, ami hagyományos világos sör, de ez a jellege kissé eltörpül azáltal, hogy nagyon intenzív édes íz is van benne, a sör természetes aromája mellett a keserű és az édes íz aránya kb. fele-fele!
Szóval Stella Artois és Leffe - úgy tűnik, hogy a belgák előszeretettel használják a kukoricát sörkészítéshez, még ha nem is kifejezetten kukoricasörröl van szó, akkor is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!