Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért másnaposabb az ember a...

Miért másnaposabb az ember a bortól mint a töménytől?

Figyelt kérdés

... például a vodkától.

Elvileg a vodkának magasabb az alkoholtartalma, az ember azt gondolná, az jobban megviseli másnap, de nem...

(Minőségi borokra gondoltam, nem dankópistára)


2021. dec. 23. 21:36
 1/7 anonim ***** válasza:
68%
Masnapossag a rossz minosegu italtol szokott lenni es a dehidrataltsagtol ... de amugy a mersekletesen fogyasztott alkoholtol is berugsz a vegen, csak nem lesz akkora fejfajas masnap.
2021. dec. 23. 22:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
37%
Emberre válogatja. A dehidratáltság és az ital minősége is nagyban befolyásolja.
2021. dec. 23. 22:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
41%

Az ember?

Hát én ember vagyok, de nálam fordítva működik.

A töménybe másnap belehalok.

2021. dec. 24. 06:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
49%
Nálam is fordítva van de ez nagyon sokmindentől fugg. Jo minosegu piarol kevese, ha ittal sok vizet, kevesbe, ha ettel elotte liszteset, kevesbe. A masik tenyezo pedig maga az ember. Mindenkinek mas es mas, ki kell tapasztalni, hogy a te esetedben mitol leszel rosszul es mitol nem
2021. dec. 24. 07:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 Phoney ***** válasza:
89%

Mert a vodka finomított alkohol, így nincs benne egyéb erjedéstermék az alkoholon kívül (illetve csak nyomokban), a borban meg minden kongener ott van, ami az erjedéskor keletkezett. (Ezért is van erjedt illata, nem pedig szeszillata.) És hát az persze nem úgy megy, hogy a rossz minőségű italban csak gonosz kongenerek vannak, a jó minőségűben meg csakis ártalmatlan kongenerek. Már csak azért sem, mert egyénenként változik, hogy ki mennyire érzékeny rájuk.


Vodkától azok szoktak másnaposabbak lenni, akik rosszul adagolják (túl gyorsan, túl sokat és/vagy folyadék nélkül).

2021. dec. 24. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
34%

"Masnapossag a rossz minosegu italtol szokott lenni es a dehidrataltsagtol ..."


Ha a szervezetbe nagy mennyiségű szesz kerül, édesboldog mindegy ám, ugyanúgy beáll a mérgezés, ugyanúgy fogsz hányni, szédülni, és igen, ki is szárít.



A bor általában vagy cukros, vagy savas, szóval még pluszban nekimegy a gyomrodnak. Az édestől gyorsabban émelyegsz, és kihányni is borzalmas.

A száraz meg még kajával is olyan savat, gyomorégést csinál, ami szintén pokoli.



A vodka semleges ízű, és bár tömény, nem cukros mint mondjuk egy rum vagy egy Bailey's és nincs agresszív íze mint pl a whiskyknek vagy jagernek.


Ha kólát iszol vele, az jó tipp, ez általában mindenkiben benne marad, kicsit fel is dob.

2021. dec. 24. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
57%
Mert pl. a vörösborban rengeteg hisztamin van, ami a teljes testben gyulladást idéz elő. Fehérborok pedig eszméletlen módon savasak amik felborítják gyomrot. Mindkét féle borban vannak továbbá szulfátok és cukrok amik alkohollal vegyítve szintén másnaposságot okoznak.
2021. dec. 24. 20:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!