Miért másnaposabb az ember a bortól mint a töménytől?
... például a vodkától.
Elvileg a vodkának magasabb az alkoholtartalma, az ember azt gondolná, az jobban megviseli másnap, de nem...
(Minőségi borokra gondoltam, nem dankópistára)
Az ember?
Hát én ember vagyok, de nálam fordítva működik.
A töménybe másnap belehalok.
Mert a vodka finomított alkohol, így nincs benne egyéb erjedéstermék az alkoholon kívül (illetve csak nyomokban), a borban meg minden kongener ott van, ami az erjedéskor keletkezett. (Ezért is van erjedt illata, nem pedig szeszillata.) És hát az persze nem úgy megy, hogy a rossz minőségű italban csak gonosz kongenerek vannak, a jó minőségűben meg csakis ártalmatlan kongenerek. Már csak azért sem, mert egyénenként változik, hogy ki mennyire érzékeny rájuk.
Vodkától azok szoktak másnaposabbak lenni, akik rosszul adagolják (túl gyorsan, túl sokat és/vagy folyadék nélkül).
"Masnapossag a rossz minosegu italtol szokott lenni es a dehidrataltsagtol ..."
Ha a szervezetbe nagy mennyiségű szesz kerül, édesboldog mindegy ám, ugyanúgy beáll a mérgezés, ugyanúgy fogsz hányni, szédülni, és igen, ki is szárít.
A bor általában vagy cukros, vagy savas, szóval még pluszban nekimegy a gyomrodnak. Az édestől gyorsabban émelyegsz, és kihányni is borzalmas.
A száraz meg még kajával is olyan savat, gyomorégést csinál, ami szintén pokoli.
A vodka semleges ízű, és bár tömény, nem cukros mint mondjuk egy rum vagy egy Bailey's és nincs agresszív íze mint pl a whiskyknek vagy jagernek.
Ha kólát iszol vele, az jó tipp, ez általában mindenkiben benne marad, kicsit fel is dob.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!