Ittatok már vajsört? Ízlett? Én már kipróbáltam, de szeritnem borzalmas íze volt.
Nagy HP rajongó vagyok, úgyhogy készítettem magamnak vajsört. Nos, lehet, hogy csak ennyire béna vagyok, de nekem nem ízlett. Finomabbra számítottam.
Vagy lehet, hogy rossz volt a recept?
Ti szeretitek a vajsört? Ha igen, milyen recept alapján készítitek?
Hozzávalók:
1 evőkanál vaj
2 evőkanál cukor
fél liter tej
fahéj
Elkészítés:
A vajat és a cukrot karamellizáljuk. Levesszük a tűzről és beleöntjük a tejet. Visszarakjuk a tűzhelyre, hogy a hideg tejtől megdermedt karamell újra folyékony legyen. Hozzáadjuk a tetszés szerinti mennyiségű fahéjat. (FIGYELEM: Ha túl sok fahéjat teszünk bele, keserű lesz.)
Én ez alapján készítettem. Tud valaki finomabbat?
Amúgy az is lehet, hogy az angoloknak ennyire más az ízlése. Nem? :)
Érdekes, pedig a recepted alapján jól hangzik, én imádom az ilyen édes dolgokat. Az angoloknak pedig nagyon más az ízlésük állítólag :D
első
A vajsör nem egy alkoholmentes dolog? (Lehet, hogy nem egyre gondolunk:)
Egyébként nem tudni mi a baj, a legtöbb szeszesitalt nagyon könnyű teljesen elrontani (kivéve amit csak keversz, pl likőr).
Lehet, hogy rossz a recept. Lehet, hogy nem pont olyan vajat használtál, ami kell hozzá. Lehet, hogy a vaj minőségével volt gond. Lehet, hogy valami apróságban eltértél a recepttől, vagy a recept nem említett valami fontos apróságot. Túl meleg volt, vagy túl hideg... Sajnos ez ilyen szakma:)
Hát igen, a HP az Harry Potter. ;) Legalábbis az olyan gyerek gyerekeknél, mint én. :D (15 éves lány vagyok).
Amúgy kockavajjal készítettem, Rámával, vagy mivel. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!