Kenyérsütő géppel sütöm a kenyeret, több receptet is kipróbáltam, de a közepe mindig pehorpad, mit tegyek?
Ne bánd, legtöbbször behorpad a teteje. Ez a magas nedvességtartalom miatt van. Viszont, mivel minden liszt más, nem érdemes csökkentened a recept által megadott folyadékmennyiséget, mert legközelebb csak egy morzsás betontömböt kapsz. Esetleg, ha egymás után 2 cipót sütsz (én pl. vendégség előtt szoktam), érdemes a másodiknál egy icipicivel kevesebb vizet tenni (pl. az én receptemben 3,2 dl víz kell, ha nagyon horpadt, a második sütéshez csak 3,1-et adok), ez már segít.
Az én kenyérsütős könyvemben is vannak horpadt tetejű kenyerekről képek, szóval hidd el, ez vele jár.:=)
Nekem ez a recept vállt be:
300 ml langyos víz
3kk só
2kk cuor
1 élesztőt 3 felé vágok és az egyik darabot belemorzsolom
60 dkg liszt (Én a lidl-s lisztet használom)
2 ek olaj
Ilyen sorrendben kell beletenni. Ja és amikor keleszt, nem szabad nyitogatni a tetejét, mert akkor horpad be. A múltkor én is felnyitottam, hogy hogy áll és visszaesett a teteje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!