Hogyan kell biztonságosan használni a kuktát? Kaptam egyet, de félek tőle, hogy felrobban. Egyszer kipróbáltam, de amint elkezdett fütyülni levettem a gázról.
Attól függ,hogy mit főzöl benne.Ha pl.rizst,akkor vedd le a tűzről,amikor elkezd sípolni.Ha viszont csülköt,vagy húslevest,akkor csak tartalékra vedd a gázat,és hagyd ,a használati utasítás szerinti ideig "pöcörögni.".Ha leveszed a tűzről,akkor kb. 15 perc után tudod kinyitni.
Ha sokáig hagyod sípolni,akkor a kukta nem fog felrobbanni,csak a biztonsági szelep olvad ki.Igaz,hogy ebben az esetben a benne levő folyadék beterítheti az egész konyhát,ezért jobb odafigyelni.
Nekem legalább 30 éve van kuktám,és csak egyszer,az elején jártam így.
A használati utasításban megírják,hogy mit mennyi ideig kell főzni.
Sok örömet a használatához,mert nagyon megkönnyíti a főzést.
alkan pöcörögjön a kuktád.
fontos hogy ne legyen tele ha maximumon fözöl.
Ha bele szeretnel nezni fözes alatt ,tedd a kuktat a mosogatoba es eressz a tetejere hideg vizet mig kicsit vissza hül.kb 1-2 percig.Latni fogod nem nagy dolog vele banni.
A kukta elsősorban leves főzsre való. Max. 3/4-ig szabad megtölteni. Ha el kezd sípolni ne ilyedj meg, ez a normális. Én ma is abban főztem húslevest. Beleteszem a zöldséget, húst, füszereket, felöntöm 3/4-ig aztán hagy szóljon. Egy óra múlva flrehúzom, ha nincs kedvem és időm kivárni mire kijön az összes gőz az edényből akkor lekapom a szelepet és seperc alatt kijön a gőz és utána teljesen nyugodtan le lehet venni a tetejét!Nem robban fel semmi ha már nincs nyomás alatt az edény!
Ha van használati útmutatód érdemes elolvasni! Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!