A szeszesitaloknál miért nem kell feltüntetni az összetevőket?
Figyelt kérdés
Egyedül talán a sörnél látni. De pl bizonyos borok sem csak szőlőléből állnak. A likőröket pedig ki tudja, mi mindenből kotyvasztották össze. Szinte minden ételnél, italnál komolyan veszik, hogy az összetevőknek szerepelni kell a csomagoláson, a szeszesitaloknál miért nem? Akár allergén összetevők is előfordulhatnak bennük (pl gyomorkeserűk, gyógynövénylikőrök).2021. máj. 20. 21:28
12/13 anonim válasza:
Milyen borászatban dolgoztál?
Mert a borba a kénen, esetleg savpótláson kívül nem nagyon kéne semmit tartósan beletenni.
A derítőszerek ülepítőként, tápsók pedig vitaminként szolgálnak a forrásban lévő mustban, ezek nem maradnak a borban.
Te pontosan milyen szerekre gondoltál?
13/13 A kérdező kommentje:
Pl savtompító, a félédes borokba kálium-szorbát. Egy nagynevű, kizárólag minőségi (nem asztali meg táj-) borokat készítő, közepes méretű borászat.
2021. máj. 31. 21:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!