Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy 2015-ben nem csak hogy jönnek az italboltok, de drágulni fognak a szeszesitalok is?

Figyelt kérdés
Mostanában mindenki az internetadón van fennakadva. szerintem is nagy kicseszés, de ez is az. Ezután ha valaki akar venni egy üveg jó 40% körüli piát, azt nem veheti meg olcsóbb helyen hanem csak majd italboltban, ráadásul literenként 700Ft +adóval.

2014. okt. 24. 15:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
50%
Olvastam még annó egy statisztikát, hogy M.o a 17. legtöbb alkoholt fogyasztó ország. Elég sok erőszak származik belőle, így szerintem ez jó ötlet. De azért a 700 forint / liter adó..
2014. okt. 24. 15:42
 2/12 anonim ***** válasza:
Megyünk a zugmérőbe!
2014. okt. 24. 16:04
 3/12 A kérdező kommentje:
Az még megérteném valamilyen szinten, ha drágulna egy kicsit, mint ahogy minden más is drágul. 5%-ig csak 20Ft adó lesz literenként tehát a legtöbb sörre csak 10Ft/doboz üveg az tűrhető, de ha egy sör 5% felett van akkor már 100/liter nem 20, meg aztán ugye ezzel hogy Forintban van megadva a drágulás nem %-ban így ugye egy 37.5%-os 3500Ft/liter árú pia 20%-kal drágul míg egy mondjuk 40%-os 7000Ft/liter árú pia csak 10%-kal. Értelmesebb lenne akkor már egységesen mondjuk 5%-ot emelni ha már muszáj de nem ilyen sokat és nem ilyen aránytalanul.
2014. okt. 24. 17:01
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Egy linket kaphatnék?
2014. okt. 24. 18:21
 5/12 anonim ***** válasza:
77%

Az a véleményem, hogy talán ez segíti majd Magyarországnak elveszteni azt az aranyérmet, amit az egy főre jutó alkoholfogyasztás versenyben nyertünk. Még az oroszoknál is többet iszik a magyar. És bizony három súlyos egészség rongáló dolog van Magyarországon, amit jó lenne alternatívákkal alátámasztva megváltoztatni: túlsúly, dohányzás, alkohol fogyasztás.

Úgyhogy egy időre sokan leltebb fogják adni a szintet és ócskaságokat fognak venni, vagy vissza fognak sokan térni a házi főzésű sörökre, a házi (metiles) borokra és a guggolós pálinkára.

Egy értelmes oktatás jobb lenne ennek a vissza szorítására, de a magyart nem érdekli a szent szöveg, ő be akar állni a piától, kulturált, mást nem zavaró szórakozásból meg nem kér. Tisztelet a kivételnek, de nem is a kivétel miatt lesz ez bevezetve.

Aztán lehet tudni az is, hogy a sörökre, borokra ezt nem akarják kivetni, hanem pont a töményekre, amikből keveset isznak az átlag emberek, és sokat a masszív alkeszok.

2014. okt. 24. 18:43
 6/12 anonim ***** válasza:
90%
Nem érdekel, nem fogyasztok szeszesitalt.
2014. okt. 24. 21:03
 7/12 anonim ***** válasza:

Nem tudom ezt honnét szeded. De ennek a rendelkezésnek nincs semmi értelme addig, amíg otthon legálisan lehet pálinkátfőzzni.

Én nem örűlnék neki az biztos, a minőségi alkohol így is elég drága.

2014. okt. 24. 22:55
 8/12 anonim ***** válasza:

Azt is megadóztatják, már be van adva a törvényjavaslat.

Otthoni főzésnél 1000 Ft/l, bérfőzdében 1675 Ft, ha jól emlékszem. 50 l-re viszik le a határt.

Az otthoni főzés csak bizonyos esetekben legális, tehát a legtöbb főző (úgy 99 %) jelenleg is illegálisan főz. A legális főzéshez hivatalos, bevizsgált szerkezet kell, megfelelő higiéniai körülmények, adminisztráció, és az ilyen helyekre rendszeresen járnak is a fináncok. De rendkívül kevés ilyen van az országban...

2014. okt. 25. 10:32
 9/12 anonim válasza:

Folyamatosan találják ki az újabbnál újabb adókat,baromságokat.

Aztán meg csodálkoznak hogy aki teheti az mind elhagyja az országot.

Nagyon szeretem a hazámat de egy idő után én is megfontolom hogy maradjak-e.

2014. okt. 25. 14:31
 10/12 A kérdező kommentje:
Linket most nem tudok küldeni de híradóban volt valamelyik nap, hogy megdrágulnak a piák, kivételek ez alól a keserűlikőrök. Illetve ahogy írta is egy válaszoló a házi pálinka főzést is adóztatják, illetve csak negyedannyit lehet főzni mint eddig.
2014. okt. 25. 16:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!