Mi a véleményetek arról, hogy 2015-ben nem csak hogy jönnek az italboltok, de drágulni fognak a szeszesitalok is?
Az a véleményem, hogy talán ez segíti majd Magyarországnak elveszteni azt az aranyérmet, amit az egy főre jutó alkoholfogyasztás versenyben nyertünk. Még az oroszoknál is többet iszik a magyar. És bizony három súlyos egészség rongáló dolog van Magyarországon, amit jó lenne alternatívákkal alátámasztva megváltoztatni: túlsúly, dohányzás, alkohol fogyasztás.
Úgyhogy egy időre sokan leltebb fogják adni a szintet és ócskaságokat fognak venni, vagy vissza fognak sokan térni a házi főzésű sörökre, a házi (metiles) borokra és a guggolós pálinkára.
Egy értelmes oktatás jobb lenne ennek a vissza szorítására, de a magyart nem érdekli a szent szöveg, ő be akar állni a piától, kulturált, mást nem zavaró szórakozásból meg nem kér. Tisztelet a kivételnek, de nem is a kivétel miatt lesz ez bevezetve.
Aztán lehet tudni az is, hogy a sörökre, borokra ezt nem akarják kivetni, hanem pont a töményekre, amikből keveset isznak az átlag emberek, és sokat a masszív alkeszok.
Nem tudom ezt honnét szeded. De ennek a rendelkezésnek nincs semmi értelme addig, amíg otthon legálisan lehet pálinkátfőzzni.
Én nem örűlnék neki az biztos, a minőségi alkohol így is elég drága.
Azt is megadóztatják, már be van adva a törvényjavaslat.
Otthoni főzésnél 1000 Ft/l, bérfőzdében 1675 Ft, ha jól emlékszem. 50 l-re viszik le a határt.
Az otthoni főzés csak bizonyos esetekben legális, tehát a legtöbb főző (úgy 99 %) jelenleg is illegálisan főz. A legális főzéshez hivatalos, bevizsgált szerkezet kell, megfelelő higiéniai körülmények, adminisztráció, és az ilyen helyekre rendszeresen járnak is a fináncok. De rendkívül kevés ilyen van az országban...
Folyamatosan találják ki az újabbnál újabb adókat,baromságokat.
Aztán meg csodálkoznak hogy aki teheti az mind elhagyja az országot.
Nagyon szeretem a hazámat de egy idő után én is megfontolom hogy maradjak-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!