Milyen feltételei vannak a a saját kezűleg előállított szeszesitalok forgalombahozásának?
Figyelt kérdés
2013. jún. 11. 15:27
1/7 Phoney válasza:
Attól függ, miről lenne szó, mert szeszes italt (a gyümölcspárlatokat kivéve) előállítani is tilos házilag, nem még eladni.
2/7 A kérdező kommentje:
Akkor mi kell ahhoz hogy pálinkát főzzek és eladjam?
2013. jún. 11. 18:21
3/7 Phoney válasza:
Pálinkát szabadon főzhetsz, az eladásához pedig először is ki kell fizetni utána a jövedéki adót. Írsz a NAV ügyfélszolgálatának vagy felhívod őket, mindent elmondanak apróra. Mondjuk boltokba valszeg nem kerülhet.
4/7 zoli17 válasza:
szerintem kell adószám, egyéni, vagy őstermelői, 1360 ft / Liter jövedéki adó biztosan, de még más is... ilyen könnyen nem adják :D
5/7 zoli17 válasza:
simán elképzelek minőségi ellenőrzést, mert lehet benne metil alkohol... szóval esélytelen, inkább azt mondanám, bérfőzésből származó saját gyümis párlatot esélyes talán eladni..
6/7 zoli17 válasza:
ahoz hogy hivatalos pálinka főzdét nyiss, meg tuti el kell végezni 1-2 éves élelmiszeripari iskolát...
7/7 Phoney válasza:
Ha nem okádékot főz, akkor semmi baj a minőségi ellenőrzéssel.
Az 1360 Ft pedig (ennyire megemelték volna?) az alkohol literjére vonatkozik, szóval 50%-os pálinkánál pl. feleennyi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!