Saját vodka elkészítéséhez?
Csak a jövedéki biztosíték 2 milló Ft (évi 20 hl alkoholtartalom alatt, fölötte 10 M). Az adóraktári engedély és szeszfőzde felállítása (ingatlan, lepárlókészülék) költségeiről nem tudok biztosat.
Jó vodkát előállítani szakértelemmel aránylag könnyű, és az előállítási költség sem magas, de sajnos a vodkát elsősorban nem a minőségével adják el, hanem marketinggel. Ez minden égetett szeszre igaz valamennyire (az emberek készek elhinni, hogy 1-1 márka azért a legismertebb, mert az áráért az a legjobb, pedig ez általában fordítva van), de a vodkára különösen. Nem mintha nem létezne vodkából is rossz és jó, és ne lenne érzékeny a vásárló a kifejezetten rosszra, de hiába csinálsz pl. egy Russian Standard színvonalat, ha nem teremtesz rá keresletet. Tehát az első kérdés inkább az lesz, hogy kinek (milyen fogyasztóknak, milyen viszonteladóknak) és milyen vodkát tudsz eladni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!