Miért vannak lenézve az olcsóbb pezsgők és borok?
Azért van lenézve, mert tényleg egy gyenge vacak.
Most őszintén, mit lehet szeretni, egy műanyag palackos asztali boron? Asztali csikós, vagy a jóég tudja mi a fantázia neve?
Hitvány, pancsolt szesz, szőlőt sosem látott egyveleg.
A nagyon olcsó pezsgő ugyanez.
A minőség egyenesen aranylik az árhoz ezeknél a termékeknél.
Az olcsóbb rosszabb. Van aki törekszik arra, hogy jót vegyen. Van akinek meg mindegy, mert nem értékeli a különbséget.
"...ennek ellenére vannak, akik úgy lenéznek emiatt, hogy még én szégyellem magamat."
Ne haragudj, de itt nem a pezsgővel van a fő gond, hanem az ismerőseiddel.
Mi a francnak jössz össze olyan emberekkel, akik minősítgetik a vendégségben kapott piát - ami ráadásul nem is rossz, - az átlagjövedelmű embernek tökéletesen megfelel? Ilyen sznob hozzám be sem tehetné a lábát, bulizzon otthon a 100ezres pezsgőjével.!
Összehasonlítottam többféle pezsgőt. Volt műanyag dugós Törley(800), Abrau Durso(9.000) Sauska(5000) Lidl-s francia champagne(5000) Garamvári(4000) Szigeti(5000) Asti Martini(2500)
Az Abrau, Sauska, Szigeti, Asti Martini finom volt, nem tudnám sorrendbe állítani. Ezek után jön a Garamvári, aztán a francia, a Törley pedig ezekhez képest nem finom. Van egyébként komolyabb Törley is, az jó.
Egyébként voltak olyanok, akiknek mindegy volt, hogy melyik pezsgő, a Törley is ízlett. Lenézni, ezt hangoztatni pedig bunkóság, akinek nem ízlik, az ne igyon.
"Azért van lenézve, mert tényleg egy gyenge vacak."
Most őszintén, mit lehet szeretni, egy műanyag palackos asztali boron?"
Van házi borom, na annak tényleg semmilyen pozitív tulajdonsága nincsen. Fröccsnek elmegy, de még annak sem igaz. Ehhez képest egy olcsó Törley-nek legalább rendesen bor íze van és még élvezni is lehet (szerintem).
"Hitvány, pancsolt szesz, szőlőt sosem látott egyveleg."
Ezt valaki alá tudja támasztani? Én voltam gyárlátogatáson és mindnél bemutatták a technológiát, a minőségbiztosítási folyamatok, stb. Az rendben van, hogy a kevésbé jól sikerült borokat szétválogatják, de hogy pancsoltak volna valamit, azt kizártnak tartom, mert a minőségi követelmények eleve nem engedik meg. A pancsolás én úgy gondolom, hogy pont a házi borokra jellemző, amikor hozzá nem értő Pista bácsi kitermel egy ihatatlan bort, mert nem ért hozzá és utána cukorral meg nem tudom mivel próbál javítani az ízén. (Aki tud házilag minőségi bort készíteni annak respect, ne vegye magára ezt a mondatot).
"Az olcsóbb rosszabb."
Hm, nem feltétlenül. Száraz pezsgőből tavaly kaptam ajándékba többet is (1000-2500 Ft. közötti skálából), pont az egyik olcsóbb fajta volt a legjobb ízű. Én úgy gondolom, hogy itt jelen van az, hogy sok bornál csak a márka kerül annyiba. Szívesen megnéznék egy vaktesztet, amire a #13-as is utalt.
"Ne haragudj, de itt nem a pezsgővel van a fő gond, hanem az ismerőseiddel."
Ez nem csak ismerősök közötti jelenség. Fórumokon, blogokon is sokan szidják az olcsóbb márkákat (pl. Törley-t), csak mert... olcsóak és emiatt csak rosszak lehetnek. Vagy mert műanyag dugó van rajtuk, ami egyértelműsíti, hogy ellenségnek sem ajánlott kategória. Érdekes vélemények hangoznak el sok helyen, érdemes olvasgatni!
"Nem a még vállalható borokkal van baj, hanem az olcsó flakonos tablettás borokkal"
Ez igaz, de szerintem a kérdésből egyértelmű volt, hogy én nem a műborokra gondolok. :) Egyáltalán pincészeten gyártanak tablettás bort? Eddig úgy tudtam, hogy az a háztáji és a külföldi hamisítványok terepe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!