Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A pálinka tényleg minőségibb...

A pálinka tényleg minőségibb ital, mint a whisk(e)y?

Figyelt kérdés
Lényegében azt hallottam, hogy legminőségibb ital.

2020. okt. 19. 16:13
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
92%
Ilyen nincs hogy az egyik vagy a másik italfajta minőségibb. Minden italfajtából van kiváló minőségű is meg borzalmas is.
2020. okt. 19. 16:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
85%
Ez nem értelmezhető,ez a kérdés ilyen formában.
2020. okt. 19. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
86%
Oda kell figyelni mind 2 lepárlásakor,ésmi 2 ő minőségi lesz.
2020. okt. 19. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
87%

Mindegyikből van minőségi és rossz minőségű is. Általánosságban nem minőségibb az egyik a másiknál. De mitől is lenne az?

Persze hallottam már olyat, amikor valaki azt mondta, hogy szerinte a whisky és a vodka közt csak az ital színe a különbség, na az az illető sem ivott még három éves blended whiskynél minőségibbet, ahogyan az sem, aki a fenti dolgot mondta neked.

2020. okt. 19. 16:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
42%

Azért mondják ezt, mert a whisky gabonából van, a pálinka meg gyümölcsből.

A gyümölcs értékesebb mint a gabona.

2020. okt. 19. 17:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
35%
#1,#2,#3,#4 Finomabb minóségű, nemesebb párlat készíthető gyümölcsökből, mint gabonákból. Ízre is , illatra is más minőség, olyan, mintha kifinomultabb lenne. És itt nem a jó vagy rossz minőségre értem, hanem magának a párlatnak a minőségére, milyenségére gondolok.
2020. okt. 19. 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
70%
#6 Nem vitatom, hogy több és jobb íze van a !jó minőségű! gyümölcsből készült (nyers)párlatnak, de pont ezért a whisky készítés folyamat nem is áll meg a lepárlásnál, hanem követi a minimum 3 évig tartó érlelés, ami azért ennél sokkal több is lehet, a 3 év csak a törvényi minimum.
2020. okt. 19. 17:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
34%
Se krumpliból, se rozsból, se rizsből, se kukoricából nem lehet olyan minőségű párlatot készíteni, mint körtéből, sárgabarackból vagy cseresznyéből. Ez a gyümölcsök adottsága, mindegyikben más a lehetőség.
2020. okt. 19. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
74%
Whisky-ből jelentősen feljebb van a szuperprémium plafonja. A pálinkákat nem érlelik évtizedekig, így jelentősen alacsonyabb az előállítási költsége egy csúcsminőségű pálinkának. Pont ezért gyárt egy csomó whiskyfőzde gineket mostanában, mert sokkal gyorsabban pörög a termelés.
2020. okt. 19. 22:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
58%
Egy jó pálinka nem is igényli a fahordós érlelést, pár hónap pihentetés után készen van, a whiskyt meg érlelheted 10-20-30 évig, akkor is csak a whisky-k között lesz kiemelkedő, a párlatok között korántsem. Persze lehet, hogy 150 000 forintba kerül egy palackkal, de ezt kizárólag a korának és a ritkaságának-no meg a marketingnek- köszönheti, nem annak, hogy hú, ez milyen különlegesen finom párlat!
2020. okt. 19. 23:25
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!