A pálinka tényleg minőségibb ital, mint a whisk(e)y?
Figyelt kérdés
Lényegében azt hallottam, hogy legminőségibb ital.2020. okt. 19. 16:13
1/15 anonim válasza:
Ilyen nincs hogy az egyik vagy a másik italfajta minőségibb. Minden italfajtából van kiváló minőségű is meg borzalmas is.
2/15 anonim válasza:
Ez nem értelmezhető,ez a kérdés ilyen formában.
3/15 anonim válasza:
Oda kell figyelni mind 2 lepárlásakor,ésmi 2 ő minőségi lesz.
4/15 anonim válasza:
Mindegyikből van minőségi és rossz minőségű is. Általánosságban nem minőségibb az egyik a másiknál. De mitől is lenne az?
Persze hallottam már olyat, amikor valaki azt mondta, hogy szerinte a whisky és a vodka közt csak az ital színe a különbség, na az az illető sem ivott még három éves blended whiskynél minőségibbet, ahogyan az sem, aki a fenti dolgot mondta neked.
5/15 anonim válasza:
Azért mondják ezt, mert a whisky gabonából van, a pálinka meg gyümölcsből.
A gyümölcs értékesebb mint a gabona.
6/15 anonim válasza:
#1,#2,#3,#4 Finomabb minóségű, nemesebb párlat készíthető gyümölcsökből, mint gabonákból. Ízre is , illatra is más minőség, olyan, mintha kifinomultabb lenne. És itt nem a jó vagy rossz minőségre értem, hanem magának a párlatnak a minőségére, milyenségére gondolok.
7/15 anonim válasza:
#6 Nem vitatom, hogy több és jobb íze van a !jó minőségű! gyümölcsből készült (nyers)párlatnak, de pont ezért a whisky készítés folyamat nem is áll meg a lepárlásnál, hanem követi a minimum 3 évig tartó érlelés, ami azért ennél sokkal több is lehet, a 3 év csak a törvényi minimum.
8/15 anonim válasza:
Se krumpliból, se rozsból, se rizsből, se kukoricából nem lehet olyan minőségű párlatot készíteni, mint körtéből, sárgabarackból vagy cseresznyéből. Ez a gyümölcsök adottsága, mindegyikben más a lehetőség.
9/15 anonim válasza:
Whisky-ből jelentősen feljebb van a szuperprémium plafonja. A pálinkákat nem érlelik évtizedekig, így jelentősen alacsonyabb az előállítási költsége egy csúcsminőségű pálinkának. Pont ezért gyárt egy csomó whiskyfőzde gineket mostanában, mert sokkal gyorsabban pörög a termelés.
10/15 anonim válasza:
Egy jó pálinka nem is igényli a fahordós érlelést, pár hónap pihentetés után készen van, a whiskyt meg érlelheted 10-20-30 évig, akkor is csak a whisky-k között lesz kiemelkedő, a párlatok között korántsem. Persze lehet, hogy 150 000 forintba kerül egy palackkal, de ezt kizárólag a korának és a ritkaságának-no meg a marketingnek- köszönheti, nem annak, hogy hú, ez milyen különlegesen finom párlat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!