Miben változtat a vodka készítésekor a keményítő bontó enzim?
sok oldalt megnéztem ezzel kapcsolatban. mindenhol irják, hogy "javasolt", de sehol sincs megjegyezve, hogy pontosan miért?
az érdekelne konkrétan, hogy ez miben változtat az adott "cefrén"?
pl: több cefre lesz? vagy esetleg gyorsítja a folyamatot, netán a minőségén javítana?
ma 12:33
Neked meg ajánlom a hatályos jövedéki törvényt ( [link] ), bár gondolom nem nagyon érdekel, úgyhogy:
„19. magánfőzés: a párlatnak a magánfőző, több tulajdonostárs magánfőző esetén valamely tulajdonostárs lakóhelyén vagy gyümölcsöse helyén használható, legfeljebb 100 liter űrtartalmú, párlat-előállítás céljára kialakított desztillálóberendezésen a magánfőző által végzett előállítása;”
Hogy magán- és bérfőzésben mi a „párlat”, az pedig itt derül ki:
„21. * párlat: a - nyers párlat kivételével - 2208 20 19, 2208 20 28, - az armagnac kivételével - 2208 20 69, 2208 20 88, 2208 90 33, 2208 90 38, 2208 90 48, - a calvados kivételével - 2208 90 71 KN-kód szerinti termék, továbbá a 2208 90 56 és 2208 90 77 KN-kód szerinti termékek közül a seprőpárlat;”
Ezek a KN-kódok a gyümölcspárlat, törkölypárlat, borpárlat, seprőpárlat vámkategóriái. (Nem, a szilvából finomított vodka nem tartozik ide.)
Őszintén, te hol olvastál arról, hogy „bármilyenféle alkohol főzése otthon 50l-ig legális”? Én is el akarom olvasni!
Ajánlom a vodka szabályozását is, akár a 110/2008 EK, akár az új 2019/787 szerint, de ezt már rád bízom. Utána majd „következhet a mások kioktatása (oktalanul).”
Ez a helyesírásosdi pedig, hát igen nagy szavak ezek valakitől, aki „minnél” kevesebb ízanyagról beszél (tudom, csak elütötted).
Kedves Phoney!
A kérdésemre a kioktatás nem válasz, másrészt nem tudom melyik mondatban találtad meg azt, hogy én szeretném csinálni házilag.
Ezen tények tudatában kérem fusson neki még egyszer.
A választ megkaptad az első válaszolótól.
Sajnálom, ha kioktatásnak tűnt, de a kérdésed alapján arra készültél, hogy elpocsékolj egy csomó krumplit vagy gabonát arra, hogy megrohaszd őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!