Lisztet és keményítőt lehet használni egyszere egy ételben?
Persze, semmi akadálya.
Sőt... ha már babfőzelék, ugyan nem derült ki milyen bab (klasszikusból is van vagy 3-4 féle)
de képzelj el mondjuk egy nagy keményítő tartalmú tarkababot.
Ott a főzés során, (sőt, utána is, állás közben) dolgozik a bab saját keményítő tartalma, ettől "áll be" másnapra, mint a gerely.
Szóval ott ugyanaz történik, liszt + keményítő, csak épp nem külön teszed bele, hanem a sajátja van benne.
Amit javasolok, mert a keményítő másképp sűrít, és biztos, hogy ugyanannyi kell belőle, mint lisztből:
A tejfölös habarást csináld meg liszttel. Egy kevés liszttel.
Aztán a keményítőt keverd el egy nagyon kicsi hideg vízzel, és szépen kavargatás közben öntsd a kész, és forrásban lévő főzelékhez, annyit, amennyi kell. Öntés közben állj meg 1-2 másodpercre, fejtse ki a sűrítő hatását a keményítő.
Így precízen be tudod állítani a végső megfelelő sűrűséget.
Ha a tejfölbe kevered az összes sűrítő anyagot, és beleöntés közben félúton kiderül, hogy már elég sűrű, és nem kell bele több, akkor a habarást a tejföllel együtt öntöd ki. Ha meg a natúr keményítőből marad egy kicsi, az 1 forint, nem tétel, de egyébként el tudod használni bármi másra.
A habarást meg nem tudod másra használni, mert abban benne van a babnak a leve, mivel a tejföl miatt azt hőkiegyenlítéssel kell beletenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!