Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Keményítőt hogyan kell használ...

Keményítőt hogyan kell használni tojás helyett, illetve pl.1 tojást mennyi keményítő helyettesít?

Figyelt kérdés
Szójával töltött káposztát csinálnék és a gombócok összetartásához szeretném használni a keményítőt. Korábban olvastam, hogy a tojást szokták keményítővel helyettesíteni, de az arányokról nem tudok semmit. Kérem, ha valaki tud ebben segíteni, írjon! Nagyon köszönöm!

2012. szept. 16. 11:28
 1/4 anonim ***** válasza:
0%

Nem lehet helyettesíteni.

Aki mást mond, hazudik.

2012. szept. 16. 12:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Szia! Sok helyen olvastam, hogy főzéskor lehet a keményítőt használni olyan esetekben, amikor máskor tojást használ az ember (pl. alapanyagok összetartásához). Mivel nagyon gyakran sütök és főzök tojás nélkül, ezért sok dolgot kipróbáltam már nélküle, viszont amit kérdésemben írtam, azt még nem. Nem értem, hogy miért hazudnának az emberek azzal kapcsolatban, hogy lehet keményítőt használni sokféle funkcióra; szerintem nem hazudnak, ezért várom a tapasztalatokat. Mindenesetre ma mindenképpen kipróbálom és lesz saját tapasztalatom is, de mások véleményét még mindig várom!!! Köszi!
2012. szept. 16. 12:36
 3/4 anonim ***** válasza:
0%

A keményítő folyadékot vesz fel, a tojás meg megköti az alapanyagot. Ez nem ugyanaz!

Egyébként a netes receptekből 1000-ből 1 jó, annyi dilettáns irkál össze mindenféle hülyeséget, hogy félelmetes, szóval egyáltalán nem kell meglepődni azon, hogy összehordanak mindent.


Lehet, hogy megcsinálható úgy, hogy ne essen szét a töltelék, de ez távolról sem jelenti azt, hogy ugyanolyan állagot el lehet vele érni, mint tojással.

Egyébként meg ha be van töltve a töltelék a káposztába, akkor úgysem eszik szét...


Na mindegy, a lényeg, hogy ha így akarod csinálni, akkor "tapadósra " keverd a tölteléket.

Arányokat nem tudok, soha semmit nem mértem még le, mindent érzésre főzök.

Annyi keményítőt tegyél bele, hogy kicsit ilyen ragadós, tömör állagot kapj.

De ne vidd túlzásba, mert akkor nagyon kemény lesz a töltelék.

2012. szept. 16. 12:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:

Szerintem nem kell ahhoz a szakács szakmát elvégezni, hogy az ember jól főzzön, a legtöbb háziasszonynak valószínűleg nincs ilyen szakképesítése. Szakács szakma elvégzésétől függetlenül nagyon sok ember főz jól, sőt, jobban, mint sok étteremben. Emiatt én szeretem a "dilettánsokkal" is megbeszélni a tapasztalataimat. Például anyum sem szakács, mégis sok jó konyhai fogást tanultam tőle, amelyeket sikeresen alkalmaztam.

A mai napon én is dilettáns lettem, mivel kipróbáltam a keményítőt a töltelék elkészítésekor. Személyes tapasztalatom az, hogy kiváló a töltelék összetartásához a keményítő! Jobb állagú lett a töltelék, mint amit eddig bármikor ettem. Olyan jól sikerült a töltelék, hogy felülmúlta minden várakozásomat, ennek örülök.

Így használtam: a töltelékhez: 100 g szójagranulátum, 60 g rizs, sokféle őrölt fűszer, só, 40 g keményítő.

2012. szept. 16. 15:16

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!