Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Létezik olyan, hogy “otthoni...

Létezik olyan, hogy “otthoni alkoholista”? (Többi lent)

Figyelt kérdés
A karantén alatt rákaptam arra, hogy otthon borozgatok, akár egy egész üveggel is megittam egy-egy nap. De minimum 1 üveg/hét elfogyott. Úgy éreztem sokkal kreatívabb az agyam egy kis bor hatására és ez segített a munkában, mivel home officeban voltam. Azonban ahogy feloldódott a karantén, a borozás velem maradt. VISZONT az az érdekes, hogy olyan napokon, amikor el vagyok foglalva, programom van, barátokkal vagyok stb, akkor egyáltalán nem jut eszembe az alkohol. Amikor azonban otthon kell lennem, egyből előkerülnek az üvegek. Mintha kényszert éreznék, hogy ahogy otthon vagyok, egyből innom kell. Ez már komoly alkoholizmus? Le lehet erről szokni?

#alkoholista #csakelnefogyjon
2020. aug. 1. 15:39
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

köszönöm a választ és így a te érveidet figyelembe véve, talán szerencsésebb lenne kényszerességnek nevezni - ami valóban kóros mentális állapotot jelöl - ,mint alkoholizmusnak. az alkohol csak eszköz. ha nem okoz fizikai betegséget, akkor félre is viszi sztem a témát.

és itt lehet a mentális kényszerességet is boncolgatni,hogy mettől az?

lehet,hogy a kényszeresség másban is megjelenik az illetőnél,nemcsak az italnál.

2020. aug. 21. 19:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!