Létezik olyan, hogy “otthoni alkoholista”? (Többi lent)
Igen. Mivel az alkoholisták döntő többsége nem fizikai függő, elég gyakori, hogy csak az „ivós” körülményeik közt (elsősorban amikor nincsenek lekötve) jön rájuk az ivás, de akkor kényszeresen. Mondjuk úgy, hogy a „kezdő” alkoholistának nem az a baja, hogyha nem ihat, hanem az, hogyha igen – mert akkor fog is. Az csak később alakul ki, hogy már olyankor is iszik, amikor nem kéne.
Persze, hogy le lehet erről szokni, csak nem mindenkinek sikerül.
Ja, ez elég klasszikus, simán kezd uralkodni rajtad a pia! :)
Ennyiről még elég könnyen le lehet szokni.
Egyébként Hemingway egyik novellájában írta (rutinos alkoholistaként) hogy az ember nem az ivástól lesz alkoholista, hanem az egyedül ivástól!
És ha ez nem is minden esetben igaz, tény, hogy baromi nagy halmazra igaz az állítás!
"Nem tudok elmenni a boltban a borospolc mellett anélkül, hogy ne vennék."
Gratulálok! Alkoholfüggő vagy. Ha most abbahagyod, még nem késő. De egy idő után nem akarsz majd a barátaiddal lenni még dolgozni, mert viszked a gyomrod a pia után. Tönkre fogsz menni.
élvezed is amikor iszol,és amit iszol, vagy már inkább csak a kényszer hajt? sztem úgy tudod megelőzni,h alkoholista legyél,hogy amikor már nem esik olyan jól a pia, akkor leteszed,hagysz más alkalomra is.
a kényszeresség még nem feltétlen baj egy határig,ha nem megy túl messzire és nem okoz más dolgokban gondot az életedben,vag az egészségedben.
pld ha előtte sosem ittál, vagy szinte nem, akkor lehet egy olyan fázisa az életednek,amikor ideiglenesen "rákapsz" a piára,mert kellemes érzéseket ad és neked még új ez az élmény egészen addig,ameddig meg nem unod ezt az új élményt. azonban vigyázni kell,hogy ne uralkodjon rajtad és csak addig elmenni,amíg az valóban plusz boldog pillanatokat okoz neked és amikor ez csökken,csak a kényszeresség marad,akkor rögtön leállni.
sztem,ha rendben van az életed amúgy, akkor kicsi az esélye,hogy túltolod, mert nincs olyan problémád,amit ezzel akarsz elnyomni.
egyébként sztem max 1 üveg bor egy nap még nem olyan nagy mennyiség, mivel kb 3-4 üveg sörnek felel meg. és ha nem mindennap iszol meg ennyit, vagy szünetet is tartasz,akkor az teljesen normális.
sztem napi 2 pohár borig,ami kb fél liter bor,és kb 2 üveg sör, ha rendszeresen iszol az még simán belefér, főleg,ha jót eszel is hozzá, iszol vizet és még sportolsz,vagy mozogsz is mellette.
a tömény már azért sztem vesélyesebb, vagy a nagyobb alkoholtartalmú likőrök 20-25%,mert abból könnyen meg tudsz inni nagyobb mennyiséget, főleg ha olyan finom,hogy még itatja is magát, a hatása is durvább lesz.
így sztem ,ha a bornál megállsz,és csak néha iszol magasabb alkoholtartalmú italt,akkor nem lesz gond.
Alapvetően az alkoholfogyasztással semmi baj nincs.
Ha egy héten 1 üveg bort megiszol, az még az egészségednek is jót fog tenni.
A baj akkor van, amikor már nem tudsz mértéket tartani, és mondjuk naponta lesz 1 üveg.
Vagy, ha nem tudod megállni azt, hogy 1 decinél ne igyál többet pl egy este.
Tudom, hogy elvileg az is alkoholizmus, ha valaki egy nap 1 deci bort iszik meg, vagy ha heti 1 decit az is, mert a rendszerességen van a hangsúly.
Akkor én is vállalom, hogy alkoholista vagyok, mert 2-3 naponta megiszok 5 centi Whiskeyt.
#9 ezt a rendszeresség dumát azok találták ki, akik szeretik másokon köszörűlni a nyelvüket, vagy egyszerűen szeretnek másokat megalázni sztem.
napi 1-2 pohár bor még nem jelenti,hogy súlyosan károsítanád az egészségedet. ennyi.
amúgy meg mindenki igyon annyit ,amennyitől még egészséges tud maradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!