Számotokra melyik a top3 hazai sörfőzde? Melyik a top3 hazai sör?
A Csíki Sör nem hazai, hanem székely, így a kérdés szempontjából nem játszik. Mellesleg lemerem fogadni, hogy az eredeti cseh Pilsner Urqell finomabb, mint amit ide hoznak.
Szintén pécsi lakosként örülök, hogy létezik a pécsi sör és egyáltalán nem tartom gagyinak. Nyilván nem egy kézműves szint, de az egyik legjobb nagyüzemi kis hazánkban.
21
A Szalon sör régebben azt hiszem kén-dioxidot is tartalmazott.Nem is nagyon tudtam meginni.Mostanában viszont már egész jó.A pécsi Prémium Lager,Pils is jó,iható sörök.
Nyilván más a két ital. Csupán arra próbáltam célozni, hogy a "miért inna bárki 7-8 %-os söröket" kérdésednek semmi értelme. Mert bizony sokan szeretik. És nem attól lesz valaki sör szerető, hogy csak az 5%-os lágert issza. Attól még, hogy Magyarországon, a te környezetedben ez az általános, még nem jelenti azt, hogy mindenhol így van.
Olyan ez, maradva a húsos példánál, mintha csak a parizerről vennénk tudomást, a minőségibb, drágább steakeket meg miért enné bárki, ha nekem jó az olcsó. Persze lehet szeretni a parizert és túlárazottnak gondolni a steaket, attól még egyértelmű, hogy melyik a selejt és melyik a minőségi.
"Egyébként mi a baj a webshopjukkal?"
Azon túl, hogy van négyféle sör, egyik se az, amit rendeltem volna, meg van százféle póló ilyesmi? Semmi.
MolotovPunk
Írtam korábban, hogy vannak nagyon jó 5 % körüli pale ale-ek, de még a láger kategóriában is vannak jók. Sőt, ittam már 3,5 %-os sört is, ami elképesztően jó volt. Nem a gyenge-erős ellentét a lényeg, hanem a nagyipar-kisüzem. Német és Csehországban is a nagyipari sör a szélesebb körben elterjedt (nyilván, különben nem hívnánk nagyiparnak), attól még ott is van jó pár nagyon jó kisüzemi főzde.
A kajás hasonlathoz: ha a kőbányai a parizer, akkor a Dreher legyen a virsli. Az általam linkelt szekszárdi főzde meg mondjuk a rántott hús. De vannak sokkal jobb külföldi kisüzemi főzdék is, na ők a steak meg a szarvasgomba. És ezek a különbségek minőségben nyilvánulnak meg, nem alkoholszázalékban.
27/27
Miért, mit akartál rendelni, Borsodit? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!