Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Számotokra melyik a top3...

Számotokra melyik a top3 hazai sörfőzde? Melyik a top3 hazai sör?

Figyelt kérdés

2020. júl. 12. 15:02
1 2 3
 21/30 Trevor. ***** válasza:
48%

A Csíki Sör nem hazai, hanem székely, így a kérdés szempontjából nem játszik. Mellesleg lemerem fogadni, hogy az eredeti cseh Pilsner Urqell finomabb, mint amit ide hoznak.

Szintén pécsi lakosként örülök, hogy létezik a pécsi sör és egyáltalán nem tartom gagyinak. Nyilván nem egy kézműves szint, de az egyik legjobb nagyüzemi kis hazánkban.

2020. aug. 2. 20:42
 22/30 anonim ***** válasza:
100%

21

A Szalon sör régebben azt hiszem kén-dioxidot is tartalmazott.Nem is nagyon tudtam meginni.Mostanában viszont már egész jó.A pécsi Prémium Lager,Pils is jó,iható sörök.

2020. aug. 2. 20:52
 23/30 MolotovPunk ***** válasza:
47%
Van pozitív példa is erős sörről.Ittam már erős belga sört is 8% körülit,ami kifejezetten finom volt,ettől függetlenül nem vagyok az,aki gyakran inna erős söröket,mint írtam nekem megfelel egy minőségi 5% körüli sör is.Persze előfordul,hogy olyanból betolok 2-3-at maximum,mert jólesik,de ez nem mindennapos.Bornak nagyobb alkohol tartalma van nyilván,mint a legtöbb sörnek.És?Attól még nem kell sörnek is feltétlenül olyan erősnek lennie.A Bor sör dolog kb olyan hasonlítgatás,mint ha pl. egy Mercedest meg Volkswagent hasonlítgatnál,hogy melyik erősebb,gyorsabb vagy szebb.Nem egy kategória.Mindegyik másban jó.Persze mindenkinek más az ízlése,amúgy meg nem vagyok borivó.
2020. aug. 2. 22:44
 24/30 anonim ***** válasza:
76%

Nyilván más a két ital. Csupán arra próbáltam célozni, hogy a "miért inna bárki 7-8 %-os söröket" kérdésednek semmi értelme. Mert bizony sokan szeretik. És nem attól lesz valaki sör szerető, hogy csak az 5%-os lágert issza. Attól még, hogy Magyarországon, a te környezetedben ez az általános, még nem jelenti azt, hogy mindenhol így van.

Olyan ez, maradva a húsos példánál, mintha csak a parizerről vennénk tudomást, a minőségibb, drágább steakeket meg miért enné bárki, ha nekem jó az olcsó. Persze lehet szeretni a parizert és túlárazottnak gondolni a steaket, attól még egyértelmű, hogy melyik a selejt és melyik a minőségi.

2020. aug. 2. 23:17
 25/30 MolotovPunk ***** válasza:
47%
Jártam már külföldön több országban.Mindenhol más ital a menő.Németeknél meg cseheknél jellemző a sörivás inkább,de pl cseh sörök többsége,amik között több jó is van egyáltalán nem erős.Tehát már cáfolható,amiket állítasz.Lengyelek inkább vodka ivóak,bár megjegyzem,vannak jó 5% körüli lengyel sörök is.Ott kezdődik a gond,hogy te minden 5% körüli sört egy kalap alá veszel parizer (kőbányai) kategóriába,hogy nem jó...Pedig nagyon nem így van.És hogy megint egy hasonlattal éljek.Suzukiból sem csak régi swift létezik,vannak ott bizony komolyabb Suzukik is,mint pl XL7,vagy Vitara.
2020. aug. 3. 00:31
 26/30 MolotovPunk ***** válasza:
82%
A sör ízvilága nálam a lényeg,nem az alkoholtartalom.
2020. aug. 3. 00:36
 27/30 anonim ***** válasza:

"Egyébként mi a baj a webshopjukkal?"

Azon túl, hogy van négyféle sör, egyik se az, amit rendeltem volna, meg van százféle póló ilyesmi? Semmi.

2020. aug. 3. 06:50
 28/30 anonim ***** válasza:

MolotovPunk

Írtam korábban, hogy vannak nagyon jó 5 % körüli pale ale-ek, de még a láger kategóriában is vannak jók. Sőt, ittam már 3,5 %-os sört is, ami elképesztően jó volt. Nem a gyenge-erős ellentét a lényeg, hanem a nagyipar-kisüzem. Német és Csehországban is a nagyipari sör a szélesebb körben elterjedt (nyilván, különben nem hívnánk nagyiparnak), attól még ott is van jó pár nagyon jó kisüzemi főzde.

A kajás hasonlathoz: ha a kőbányai a parizer, akkor a Dreher legyen a virsli. Az általam linkelt szekszárdi főzde meg mondjuk a rántott hús. De vannak sokkal jobb külföldi kisüzemi főzdék is, na ők a steak meg a szarvasgomba. És ezek a különbségek minőségben nyilvánulnak meg, nem alkoholszázalékban.

27/27

Miért, mit akartál rendelni, Borsodit? :D

2020. aug. 3. 18:17
 29/30 anonim ***** válasza:
Rendeld már be tőlük amiket ajánlottál!
2020. aug. 3. 21:31
 30/30 anonim ***** válasza:
Azok éppen nincsenek. És? Amik most vannak, azok is nagyon jók. Az egyiket még én sem kóstoltam, de az ismerőseim nagyon dícsérik.
2020. aug. 3. 21:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!