Számotokra melyik a top3 hazai sörfőzde? Melyik a top3 hazai sör?
Méregdrága kézműves söröket nem ittam még.Ezért csak a szinte mindenhol kapható viszonylag elfogadható árú hazaiak közül tudok választani:
Szalon
Pécsi Prémium Lager
Soproni 1895
Nos, ez ízlés kérdése (mindenki indok nélkül lesz lepontozva)
Szt Andrási - minőség és íz
Soproni - kommerszből a minőség
Rizi - családias hangulata miatt, amit máshol nem láttam még.
Top 3 nagyüzemi sör (nekem):
Soproni Porter
Dreher Ipa
Dreher Bak
Top 3 nagy főzde
A 4 jómadarat (Soproni, Dreher, Pécsi, Borsodi) inkább nem rakom sorba.
Top 3 kisüzemi sör
Huszadukat nem kóstoltam még végig, és amúgy is túl sokfélék hogy top3-at őszintén ki tudjak választani
Top 3 kis főzde
Mad Scientist
The First
Békésszentandrási
Több márka is van, amin belül többféle variáns létezik, így nehéz megmondani, hogy pontosan melyik a 3 legnagyobb magyar sör! Lehet hogy tévedek, de szerintem a 3 legnagyobb hazai sörfőzde: Borsodi, Soproni, Dreher. Ezek között pontos sorrendet nem tudok, viszont negyedikként még szintén ismert a Pécsi Sörfőzde is.
Illetve saját magukon kívül ezek különböző termékei a többi ismert magyar sörmárka is: Szalon, Kőbányai, Arany Ászok, Arany Korsó, Arany Hordó.
És akkor ezek csak a hétköznapi fajták, külön említendők a különböző kisüzemi kézműves magyar sörfőzdék, például: Szentandrási, Hedon, Hübris, stb...
Ha személy szerint kérdezed a kedvenc söröket, nálam az íz és szeszfok (minimum 5%) egyaránt számít, így a 3 olyan magyar kedvencem, amik hétköznapi sörök, így szinte bárhol kaphatók: Borsodi Mester, Borsodi Bivaly, Soproni 1895
Ha ritkábbakról van szó, akkor a Magyar Vándor (Szentandrási) nagyon ízlett, és a Charlie Firpo (Hedon) is egész jó!
A nagyüzemiek közül a Soproni a kedvencem, mindent tudnak csinálni, csak épp a közönség finnyás, pl. az IPA eredetileg tényleg IPA volt, csak a sok gyökérnek nem ízlett, hogy túl keserű (amúgy milyen legyen az IPA basszus? ), ezért átalakították. Azóta a Borsodi IPA a kedvencem ha erről a fajtáról van szó.
A Borsodi úgy-ahogy fejlődik, és a Dreher is. A Hoppy és az IPA nagyon jók lettek, a Drehertől a Red Ale a kedvenceim közt van, és az új Szilaj meggy, valamint a félbarna hidegkomlós is a kedvelt söreim közé tartozik.
Nálam a top 3:
Soproni Porter
Soproni APA
Dreher Red Ale
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!