Hogyan tudnám megtanulni a bortudományt?
Figyelt kérdés
Nagyon szeretem a borokat, de ennek ellenére mindig össze vagyok zavarodva, hogy melyik szőlőfajta és bortípus milyen ízű, milyen feldolgozáson esett át. Eléggé érdekel a téma, de nagyon nem találok szakkönyvet vagy hasonlót a témában.2020. júl. 9. 12:28
1/2 anonim 



válasza:





Pedig elég sok szakkönyv van, csak keresni kéne.
Google: borászat szakkönyv
Google: bor könyv
Tessék, mire ezeket kiolvasod, szakértő leszel.
Javaslom még, hogy menj el borászatokhoz, borkóstolókra, pincelátogatásokra, ahol jó borokat kóstolva mesélnek a borászok erről a szép tudományról.
2/2 anonim 



válasza:





Először is több egyetem is van, ahol Szőlész-borász mérnöki képzés van. 7 félév, ami gyakorlati oktatást is magába foglal. Emellett a Szent István Egyetem szokott hirdetni 2 napos kurzusokat, ami gyorstalpaló a borkóstoláshoz. Bővebb tudást az egyetemi oktatást ad, vagy el kell menni egy borászathoz dolgozni. Viszont ajánlom az alábbi könyvet, mi ebből tanultunk.
A kémiai részéhez, pedig Kállay Miklós prof. könyvét (ami a legjobb az országban).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!