Hogyan fröccsözzek külföldi diszkókban?
Prágában fogok tölteni egy fél évet mind Erasmus diák, és habár ott a sör a mainstream , én azért mégis borozni szeretnék elsősorban.
Többször voltam már külföldön és nagyon nehezen tudtam megértetni hogy kérek egy fröccsöt ( mindegy most milyen arányban ).
Van-e valami egyszerűbb módja hogy fröccsöt kérjek , mintsem hogy elmagyarázzam szóról szóra miből mennyit hogyan ? (nyilván angolul)
Mert a - can i have a glass of wine - , az nem a fröccs :D
Röviden, hogyan kérjek fröccsöt külföldön ?
Ahogya 2. írta: kérsz X dl bort meg egy üveg ásványvizet/szódát és kevered a poharadban.
De ne csodálkozz, hogy nem értik, mit akarsz, sehol nem szokás a bort vizezni.
Meg ha Prágába mégy, akkor miért nem próbálsz alkalmazkodni az ottani szokásokhoz? Ha meg mindent úgy akarsz csinálni, mint MO-on, akkor minek mégy külföldre?????
Szia
Szlovakoknal es cseheknel a froccs szocskat nem hasznaljak/ismerik avagy nincs ra forditas. Mi ugy szoktuk kerni, h pl.2 dl szoda/kola es bele 1 dl bor .. ezt leirom neked kiejtes szerint: proszím szi (kérnék) dve deciliter szódu/kólu a do toho estye deci víno
Cservené víno - voros bor
Bielé víno - feher bor
ha esetleg forditas kell irj uzenetet, szivesen segitek egy ket mondatot :)
Nem értem miért kell leszólni valakit csakazért mert ő inkább fröccsözni akar.
Én is jobban szeretem a fröccsöt :D
Szóval, azt tudom, hogy angolul "spitzer"-nek hívják, bár én nem minden kocsmában tudtam ezt megértetni a csapossal.
Én ekkor csak annyit mondtam neki hogy bor és szóda keveréke.
Ha nagyon nézett (olyan is volt), akkor vázoltam neki, hogy ez egy hungarikum :D
Köszi köszi mindenkinek ,( kivéve aki okoskodik :) )
Ja csak erre voltam kíváncsi hogy van e rá kifejezés vagy egy elmagyarázandó dolog-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!