Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogyan fröccsözzek külföldi...

Darandaliuszmusz kérdése:

Hogyan fröccsözzek külföldi diszkókban?

Figyelt kérdés

Prágában fogok tölteni egy fél évet mind Erasmus diák, és habár ott a sör a mainstream , én azért mégis borozni szeretnék elsősorban.

Többször voltam már külföldön és nagyon nehezen tudtam megértetni hogy kérek egy fröccsöt ( mindegy most milyen arányban ).

Van-e valami egyszerűbb módja hogy fröccsöt kérjek , mintsem hogy elmagyarázzam szóról szóra miből mennyit hogyan ? (nyilván angolul)

Mert a - can i have a glass of wine - , az nem a fröccs :D

Röviden, hogyan kérjek fröccsöt külföldön ?

2020. jún. 1. 19:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
14%
Elmondod hogy ostoba ignoráns magyar vagy és a legalpáribb proli magyar italt szeretnéd inni.
2020. jún. 1. 19:33
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Kérj szódavizet es bort külön külön és keverd ki magadnak.
2020. jún. 1. 19:45
 3/12 anonim ***** válasza:
31%

Ahogya 2. írta: kérsz X dl bort meg egy üveg ásványvizet/szódát és kevered a poharadban.

De ne csodálkozz, hogy nem értik, mit akarsz, sehol nem szokás a bort vizezni.

Meg ha Prágába mégy, akkor miért nem próbálsz alkalmazkodni az ottani szokásokhoz? Ha meg mindent úgy akarsz csinálni, mint MO-on, akkor minek mégy külföldre?????

2020. jún. 1. 19:52
 4/12 anonim ***** válasza:
79%
A helyi szokásokhoz alkalmazkodni, meg megerőszakolni a saját ízlésünket, az nagyon nagyon távol áll egymástól! Én se innék sört, akárhol lennék a világban, mert utálom, mint a szart.
2020. jún. 1. 20:01
 5/12 Mojjo ***** válasza:
96%
Spitzer. Angolul így hívják és megértik, mit akarsz.
2020. jún. 1. 20:03
 6/12 anonim ***** válasza:
94%

Szia

Szlovakoknal es cseheknel a froccs szocskat nem hasznaljak/ismerik avagy nincs ra forditas. Mi ugy szoktuk kerni, h pl.2 dl szoda/kola es bele 1 dl bor .. ezt leirom neked kiejtes szerint: proszím szi (kérnék) dve deciliter szódu/kólu a do toho estye deci víno

Cservené víno - voros bor

Bielé víno - feher bor

ha esetleg forditas kell irj uzenetet, szivesen segitek egy ket mondatot :)

2020. jún. 1. 20:22
 7/12 anonim ***** válasza:
93%

Nem értem miért kell leszólni valakit csakazért mert ő inkább fröccsözni akar.

Én is jobban szeretem a fröccsöt :D

Szóval, azt tudom, hogy angolul "spitzer"-nek hívják, bár én nem minden kocsmában tudtam ezt megértetni a csapossal.

Én ekkor csak annyit mondtam neki hogy bor és szóda keveréke.

Ha nagyon nézett (olyan is volt), akkor vázoltam neki, hogy ez egy hungarikum :D

2020. jún. 1. 20:55
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
White wine spritzer-ként kérd, de ha angolszász területen jársz, akkor tedd hozzá, hogy szódavízzel, mert hajlamosak sprite-al meg hasonló üdítőkkel keverni, belefutottam már párszor :D
2020. jún. 2. 16:33
 9/12 A kérdező kommentje:

Köszi köszi mindenkinek ,( kivéve aki okoskodik :) )

Ja csak erre voltam kíváncsi hogy van e rá kifejezés vagy egy elmagyarázandó dolog-e.

2020. jún. 3. 10:17
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
jaj ez nekem is volt tavaly hollandiában, fogalmuk nem volt mit szeretnék :D én is úgy kértem végül h wine+water és összeöntögettem magamnak.
2020. jún. 3. 22:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!