Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Egy külföldi embernek mit...

Egy külföldi embernek mit javasolnátok, hány ezer forint alatt ne vegyen magyar pálinkát, ha legalább közepes minőséget szeretne?

Figyelt kérdés

Hangsúlyozom, hogy >>literben<< számoljunk.

4000 ft/liter alatt szerintem már az nem látott túl sok valódi gyümölcsöt. Egy minőségi darab meg simán kerülhet 7000-be vagy még többe is.

Szerintetek?

2019. júl. 7. 14:59
 1/10 anonim válasza:
23%

Hát ha igazi pálinkát akar, ne boltban vegye. Elég sok embernek van olyan ismerőse, aki otthon főz és elég sok még jó minőségű is. Az az igazi pálinka. Nem a bolti lötty.

(azt pedig csak halnak teszem hozzá, hogy 50 fok alatt az embernek láza van, nem pálinkája)

2019. júl. 7. 15:02
 2/10 anonim ***** válasza:
14%

Teljesen mindegy... a pálinka egy rossz ital!

Főleg ha házit vesz, akkor a minőség teljesen lutri, még ha ismerőstől veszed is, vagy szokásos helyről.

Lágyabbakat javaslom, azok nem karcolnak annyira, ízesebbek. 38-42%

2019. júl. 7. 15:04
 3/10 anonim ***** válasza:
53%
Eszébe ne jusson háznál valami ecetes maró moslékot venni aranyáron.
2019. júl. 7. 15:05
 4/10 anonim válasza:
92%

Sok házit próbáltam már. A legtöbb jó volt. A bolti ahhoz képest egyenesen ízetlen xar. De hát na. Kinek mi.

Háziból ittam már olyat, ami 52 fokos volt és nem hogy nem karcolt, elsőre bár érezni lehetett az alkohol ízét, utána viszont a gyümölcs tiszta zamata maradt meg az ember szájában egy időre. Na az finom volt! Boltiból még sose ittam olyan jót.

2019. júl. 7. 15:08
 5/10 Phoney ***** válasza:
94%

4000/literért nem is árulnak kereskedelemben pálinkát (értsd amire pálinka is van ráírva). Ami 7000 Ft/L, aközött éppen vannak *ihatóak*, csak azért meg miért adnál ennyit.

Boltban most 12-13e/L körül kezdődik az a kategória, ahol már LEHET jó pálinkát venni (ha legalább 0,5L-es, mert 0,35-ösben magasabb literáron fogják adni), de nem ajánlott találomra venni, mert ennyiért és efölött is sok a teljesen felejthető. Majdnem minden főzdének ennyibe kerül (nemakciósan) a saját nevével eladott pálinkája, ezalatt szinte csak a selejt/kármentés van.

A legolcsóbb minőségi opció talán a Szicek ópálinka-sorozata (az átlátszó üveges 7 decis), azok 8000/7 dl körül fotnak, de stílusra elég vaskos-harapósak, ez nem mindenkinek jön be, főleg nem annak, aki először iszik pálinkát.

Ha olyan márkát keresel, amit sok helyen lehet kapni, rendben van a minősége és pálinkakezdőként is élvezhető, akkor Agárdi.

2019. júl. 7. 16:19
 6/10 anonim ***** válasza:
Annyiért nem kapsz. Házipálinka-kedvelőként semmiképp nem ajánlanám, hogy házit vegyél! Elképesztő szarok is vannak. Ha csak ennyit tudsz rászánni akkor vegyél inkább bort, ennyiért már tisztességeset kapsz.
2019. júl. 7. 16:31
 7/10 anonim ***** válasza:
26%
Minden egyébtöl eltekinve, a pálinka nem igazán különleges egy külföldinek, más néven mindenhol lehet kifejezetten jókat kapni, söt a legtöbb kategóriákkal a magyar minöség fölött van.
2019. júl. 7. 17:14
 8/10 anonim ***** válasza:
6%

Kinek mi, de szerintem pálinkából csakis a házi jó, ízre is, és persze az az igazi, nem a bolti löttyök! Amiket boltban lehet kapni, lefogadom, hogy azok sose láttak gyümölcsöt! :/ A körtepálinka pont az egyik kedvencem, de amikor a körte ízű Vilmost kóstoltam, hát az valami pocsék volt, ez az egyetlen alkalom, hogy boltit ittam, előtte többször ittam már házit, abból egyszer a törköly volt pocsék, többi alkalommal nagyon jókat ittam! Egyik kollégám szokott házilag csinálni mézes barackpálinkát, 50%-osat, az isteni finom, és csak 3500 Ft literje! Illetve sógoromnak van egy szegedi ismerőse, aki szintén nagyon finom házi sárgadinnyepálinkát szokott csinálni!

Szóval ha tényleg jót akar inni, akkor ez ügyben jobb hírű embertől vegyen házit, és minimum 50%-osat, az az igazi!

2019. júl. 7. 18:49
 9/10 mindentudó99 ***** válasza:
60%
Egy külföldinek ne ajánlj semmit csak úgy. Mivel 4000 ezret montál nyilván házira gondolsz. Bolti eredeti 8 körül kezdődik. Házit meg akkor ajánlj külföldinek ha te viszed oda ahol tudod hogy jót árulnak.
2019. júl. 8. 14:47
 10/10 anonim ***** válasza:
75%
Nem az az alapvető probléma, hogy ezek az olcsóbb bolti pálinkák nem láttak gyümölcsöt, nem attól alacsony az élvezeti értéke. Gyümölcsből van, mert muszáj abból legyen. Hanem a gyümölcs minőségétől és akár a főzési technológiától függ, mentett ("pálinkának való" avagy rosszul kezelt, eleve nem a legjobb fajta stb.) gyümölccsel nem tesznek hozzá sokat az ügyhöz, a főzéssel meg ebből a kevésből is még akár el is tudnak venni.
2019. júl. 8. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!