Közepes tanulmányi átlaggal lehet esélyem külföldi mesterszakra menni?
Pl. mellette jó IELTS vagy GMAT-tal?
Bár tudom, hogy egyetem-függő is.
Mivel tudnám szerintetek ezt kompenzálni? Sajnos egyetem mellett sokat kellett dolgoznom, mert magamat finanszíroztam.
Én most BASc képzésen vagyok Hollandiában és ide rettentően egyszerű volt bekerülni. Én jó tanuló voltam, de lényegében mindenkit felvettek aki jelentkezett... Persze páran lemorzsolódtak.
Itt pl.: csak megkell felelned az Entry Requirementsnek és fel is vesznek, de research egyetemeknél meg általában még pluszban felmérik a tudásodat egy helyszini vizsgával...
Ez nagyon egyetem, ország és szak függő. Így nagyon nem lehet jó választ adni a kérdésedre.
"Pl. mellette jó IELTS vagy GMAT-tal? "
Az IELTS Academicet szinte minden helyen elfogadják, de előbb nézd ki az egyetemet és az ott leírt nyelvvizsgát rakd le...
Azt, hogy mivel tudnád kompenzálni a rossz átlagodat nem tudom megválaszolni..., de szerintem nagyon senki sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!