Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogy készítenéd el az igazi...

Hogy készítenéd el az igazi kókuszlikőrt?

Figyelt kérdés

Egyenlőre most 2 hete áztatok vodkában kókuszreszeléket.

kétfélét is, egyik bolri a másik igazi. az igazi egy ideig kicsit orcsípő szagú volt, de most már egész jó lett az is.

mennyi ideig javasolt áztatni? és hogyan tovább?

szeretném majd minél tartósabbra csinálni, tehát tej meg tejszín kizárva. sűrített tejre gondoltam. csak simán szűrjem majd le, keverjem össze meg cukorral és ennyi? illetve nyilván utána is érdemes ázni hagyni.

2010. júl. 30. 15:59
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Megkérdezhetem hogy miért nem veszed inkább meg?
2010. aug. 2. 01:00
 12/17 Phoney ***** válasza:

1:00

Teljesen biztos, hogy ha összejön neki egy jó recept, akkor SOKKAL olcsóbban hozhat össze minőségi kókuszlikőrt.

Meg egyébként is, lehet hogy ez a hobbija. A konyhai részben sem kérdezzük, "miért nem rendelsz inkább étteremből" ;)

2010. aug. 2. 12:34
 13/17 anonim ***** válasza:

ha olcsóbban nem is jön ke, de valószínűleg fionomabb lesz

mi nem nagyon iszunk likőröket, csak saját gyártmányt, a bolti tojáslikőrtől meg én speciel hányok (szó szerint, már a szagától is), a saját főztömet meg mindenki megissza a családban, még anyám is, aki utálja a krémlikőröket...és legalább a boltival ellentétben, tudjuk, mi van benne :D

2010. aug. 2. 12:37
 14/17 A kérdező kommentje:

olcsóbb tuti nem lesz, szerintem, inkább drágább, viszont finomabb ha jól sikerült, plusz ebben az lesz amit én beleteszek, és még egyszer sokkal finomabb lesz (ha jól sikerül), mert tudom, hogy én csináltam, saját termés:)

amúgy simán sziruppal kevertem el végülis, eléggé jó lett, kókuszíze van.

hagyni fogom még persze, hogy összeérjen rendesen. Illetve majd egy kicsi adagot fogok bekeverni tejszínnel, csak amennyit megiszunk esetleg, mert az romlandó.

ezenkívül nagyon jól fog ez még jönni ha pina colada koktélt készítek ;)

2010. aug. 2. 12:40
 15/17 A kérdező kommentje:
az egész olyan max 3000 Ft-ból jön ki igazából, és így van most kb 1.2 - 1.3 liter likőröm, ami kb olyan 18-20% -os lehet. plusz ha tejszínt keversz hozzá akkor lightosabb és szintén több lesz.
2010. aug. 2. 12:44
 16/17 Phoney ***** válasza:

1,3l / 3000 Ft?? Ez még a legolcsóbbak árában mozog.

Ha tényleg jót csinálsz, sokkal olcsóbban jössz ki, mintha boltban vennéd ugyanazt a minőséget:) Egy finomabb fajtából 1,3 liter mondjuk 5-6000 volna.

2010. aug. 2. 16:34
 17/17 A kérdező kommentje:

a vodka volt benne fél l kb 2-3000 Ft között. két igazi kókusz ára elenyésző volt 200-300, illetve egy fél zacskó bolti kókusz reszelék. és a cukor a 6-7dl sziruphoz.

tejszínnel eléggé jó lesz szerintem, bár így elsőre tuti nem ász, bár megvallom nem ittam még boltit:) de majd kérek véleményeket ismerősöktől.

2010. aug. 2. 16:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!