Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogy készítenéd el az igazi...

Hogy készítenéd el az igazi kókuszlikőrt?

Figyelt kérdés

Egyenlőre most 2 hete áztatok vodkában kókuszreszeléket.

kétfélét is, egyik bolri a másik igazi. az igazi egy ideig kicsit orcsípő szagú volt, de most már egész jó lett az is.


mennyi ideig javasolt áztatni? és hogyan tovább?

szeretném majd minél tartósabbra csinálni, tehát tej meg tejszín kizárva. sűrített tejre gondoltam. csak simán szűrjem majd le, keverjem össze meg cukorral és ennyi? illetve nyilván utána is érdemes ázni hagyni.


2010. júl. 30. 15:59
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
hát mit ne mondjak, én nem így csinálnám, inkább készítettem volna egy alap tojáslikőrt vanília nélkül, majd kókuszreszeléket raktam volna bele, nem frisset, hanem szárítottat (kókuszreszeléket) 3 nap után finom kókuszíze lenne és vagy 2 hétig eláll a hűtőben...tálaláskor szűrem volna (vagy még azt sem)
2010. júl. 30. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:
*szűrtem
2010. júl. 30. 16:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 A kérdező kommentje:

igazit szeretnék:) nem gyors fajtát.

illetve most kaptam finomszeszt, majd narancslikőrt fogok készíteni belőle.

2010. júl. 30. 16:17
 4/17 Phoney ***** válasza:

"Hozzávalók: 2 csésze kókuszreszelék

csipetnyi koriandermag

1/4 teáskanál vanília-kivonat

3 csésze vodka

fél csésze brandy


(a receptben egy csésze kb 2,4 dl)


Összekevered a hozzávalókat, és 3-4 hétig áztatod.


Pár naponként megforgatod az edényt.


Szűréskor próbáld meg kipréselni a szeszt a reszelékből, mert magába szívja.


A kókuszt magadnak is reszelheted, de az nedvesebb, így több kell belőle."


[link]


Én nem próbáltam, de részemről okosnak hangzik:P

2010. júl. 30. 16:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 anonim ***** válasza:
hát, ha csináltál volna valaha tojáslikőrt, nem mondanád gyorsnak :D
2010. júl. 30. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 A kérdező kommentje:
83.-as nem hangzik rosszul.
2010. júl. 30. 16:59
 7/17 A kérdező kommentje:
idáig csak olyan receptet találtam tojáslikőrről amit 1-2 nap alatt össze lehet dobni.
2010. júl. 30. 16:59
 8/17 A kérdező kommentje:
de alapból a tojás és tej nem áll el túl sokáig, így nem tarthat hetekig az elkészítése se szerintem, de azért mond, ha tévednék, még nem csináltam valóban.
2010. júl. 30. 17:00
 9/17 Phoney ***** válasza:

A múltkor valamelyik koktélhoz drága kókuszlikőrt vettünk. Azt hiszem sokmindent felismerek ma már az italokban, de tojást, vagy tejszínt nem éreztem, mikor belekóstoltam.


Egy átlagos likőr a kiázott anyagoktól és a cukortól hat "likőrösen krémesnek", nem kell ehhez tejszín meg tojás...csináltam már olyan növényázatot, ami úgy folyt, mint az étolaj:D

2010. júl. 30. 20:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 anonim ***** válasza:
A tojáslikőrben ugyan tényleg tojás és tejszín van, de ettől függetlenül teljesen jól eláll, gondolom a sok alkohol és cukor miatt. Az általunk használt recept szerint legalább két hétig kell hagyni összeérni, de minél tovább áll annál jobban összesimulnak az ízek. Mi húsvétkor szoktunk csinálni, az ideiből még úgy egy ujjnyi van az üveg alján és semmi baja.
2010. júl. 31. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!