Hogy készítenéd el az igazi kókuszlikőrt?
Egyenlőre most 2 hete áztatok vodkában kókuszreszeléket.
kétfélét is, egyik bolri a másik igazi. az igazi egy ideig kicsit orcsípő szagú volt, de most már egész jó lett az is.
mennyi ideig javasolt áztatni? és hogyan tovább?
szeretném majd minél tartósabbra csinálni, tehát tej meg tejszín kizárva. sűrített tejre gondoltam. csak simán szűrjem majd le, keverjem össze meg cukorral és ennyi? illetve nyilván utána is érdemes ázni hagyni.
igazit szeretnék:) nem gyors fajtát.
illetve most kaptam finomszeszt, majd narancslikőrt fogok készíteni belőle.
"Hozzávalók: 2 csésze kókuszreszelék
csipetnyi koriandermag
1/4 teáskanál vanília-kivonat
3 csésze vodka
fél csésze brandy
(a receptben egy csésze kb 2,4 dl)
Összekevered a hozzávalókat, és 3-4 hétig áztatod.
Pár naponként megforgatod az edényt.
Szűréskor próbáld meg kipréselni a szeszt a reszelékből, mert magába szívja.
A kókuszt magadnak is reszelheted, de az nedvesebb, így több kell belőle."
Én nem próbáltam, de részemről okosnak hangzik:P
A múltkor valamelyik koktélhoz drága kókuszlikőrt vettünk. Azt hiszem sokmindent felismerek ma már az italokban, de tojást, vagy tejszínt nem éreztem, mikor belekóstoltam.
Egy átlagos likőr a kiázott anyagoktól és a cukortól hat "likőrösen krémesnek", nem kell ehhez tejszín meg tojás...csináltam már olyan növényázatot, ami úgy folyt, mint az étolaj:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!