Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Van-e és mi a jelentése a...

Van-e és mi a jelentése a borosüvegek alján lévő mélyedésnek?

Figyelt kérdés
Avagy egyes borospalackok alja lapos,mások alján van kissebb-nagyobb mélyedés.Ennek van valamilyen jelzésértéke,gondolom,esetleg a minőségét jelentheti?
2020. márc. 16. 19:47
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Tömören:az illető határozottan állította,h a mélyedés mélysége jelzi a minőséget,azaz ha mélyebb,gyengébb minőségű bor,ha laposabb az jobbfajta.Nos én amatőr vagyok,de egy drágább,de jobbnak minősített bornak szinte ugyanolyan volt.Erre rámutattam,akkor jött a zárolás,azaz dugó parafa vagy műanyag.Nyilván a csomagburkolat alatt nem látni.Nem láttam értelmét további dokumentumokkal bizonyítani,a fafej az fafej.Végül már saját magamnak akartam hitelt érdemlően megtudni.Nekem elég,amit ilyen módon megtudtam,h igazából nincs jelentősége.
2020. márc. 17. 22:59
 12/12 mustafa33 ***** válasza:
100%
Nem kötelező, de általában éppen a minőségi boroknál adnak a formára és a mélyedéses palackokat használják. Az illető ismerősöd a tájékozatlanságát fedi makacssággal (egyszóval buta). Egyébbként három funkciós a dolog. 1- a gyártási folyamatnál a fenék kidudorodása megelőzésére (a hűlő uveg palack alja gyakran kidudorodik). 2- az ülepedés összetömörítése. 3- a pezsgős és gyöngyöző boroknál a nagyobb nyomás elosztására. És a ráadás már csak utólagos felhasználása az adott mélyedésnek 4- a pezsgő vagy bor elegáns szervírozásánál a szomelié hüvelykujját ebbe mélyeszti és így mutatja a vendégnek a palackot minden oldalról. Ezt bármelyik borász vagy szomelié elmondja neked.
2020. márc. 19. 00:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!