Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A Löwenbrau úgy hallottam,...

A Löwenbrau úgy hallottam, hogy bajor sör, de nem tudom hogy milyen, mivel sosem kostóltam. Milyen magyar sörhöz hasonlítani? Egy Soproni 1895-höz képest jobb-e?

Figyelt kérdés
Nem gondolnám alapból,hogy bajor lenne,mert bár német neve van,van Magyarországon "német" sör,amelynek csak a neve német,a minősége nem.

2019. szept. 15. 22:12
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

#4-es vagyok. Ha itthon kapható tényleg finom német sört akarsz inni, akkor a Beck's-et ajánlom!

Vagy még a Hofbrau (HB), az is bajor, és bár az sem valami nagy szám, de még így is finomabb, mint az itthoni Löwenbrau!

2019. szept. 18. 00:11
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

A Paulaner Münchener Hell is nagyon finom és azt még talán nem pancsolják itthon.

A Löwenbrau-t érdemes ismerőssel hozatni kintről és összehasonlítani a nálunk kaphatóval. Megdöbbentő, hogy mi sz@rt eltudnak adni a magyarnak!

Valójában ennek mi vagyunk az okai, ha nem venné senki kénytelenek lennének módosítani az üzletpolitikájukon,de úgy tűnik a többségnek jó az a moslék is csak olcsó legyen.

2019. szept. 18. 07:26
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
2010-ben még az itthoni Lövenbrau is 5.2%-os volt és a Soproninál jellemzően 10Ft-tal olcsóbb volt, akkoriba kedvenc söröm volt. Aztán 2011-be 5%-os lett 2012-be 4.7% 2013-ba 4.2% és 2014 óta 4%-os. A legtöbb sör 2010 óta sokat drágult kb. azonos minőség mellett de a Löven azok közé tartozik aminek az ára nem igazán nőtt hanem csökkentették az alkoholtartalmát, és végül nagyon szar lett. Szerintem iszonyúan vizes, szinte semmi keserűség. Hasonló áron Steffl, Hoffbrau, Kőbányai mind jobbak. A pennys lidl-ös meg Aldis alapsörökről nem is beszélve, amelyek ha akciósak még sokkal olcsóbbak.
2019. szept. 18. 18:09
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Össze se lehet hasonlítani a otthonit a némettel.mióta 5.2ről lebutították4%osra az alkoholtartalmát.
2019. szept. 19. 13:14
 15/26 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem könnyűből most az 5%-os Arany Korsó (Penny) elég korrekt, keserűből a Rychtár (Penny) igen rendben van, de alig több a Soproni APA, az meg az ajánlott 11 fokra nagyon vidám kis dolog, főleg az üveges. Ilyen 4%-osból egyedül a Kozel nevezhető nagyjából sörnek.
2019. szept. 19. 13:28
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
*11 fokra *hűtve
2019. szept. 19. 13:29
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, mennyit számít itt, de a Soproni APA az nem világos, hanem búzasör!
2019. szept. 19. 18:05
 18/26 anonim ***** válasza:
85%
Kivéve, ha szűretlen világos, igaz?
2019. szept. 21. 17:36
 19/26 MolotovPunk ***** válasza:
77%

Löwenbrauban az igazi német gyártmányú a jó.Az 5,2-es alkoholtartalommal rendelkezik,íze is van és sör íze is.A magyar gyátmányú 4 százalékos borsodi löwen az szerintem pocsék,semmirevaló íztelen vacak.Messze áll a jó sörökhöz az,főleg hogy magyar összetétele: ivóvíz, árpamaláta, kukoricadara, komló.Mellesleg normális jó ízű sörökben nincsen kukoricadara.

[link]

2019. okt. 12. 17:08
 20/26 anonim ***** válasza:

#19-es, végig bólogattam, amit írtál, de a legutolsó mondatoddal abszolút nem értek egyet!:

"Mellesleg normális jó ízű sörökben nincsen kukoricadara."

Ez inkább mindenki saját ízlésének dolga, nem pedig egyértelmű kijelentés! Neked így ízlik, másnak úgy, nekem meg például tökmindegy, én az íz teljes összhatását nézem!

2019. okt. 12. 17:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!