Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A Löwenbrau úgy hallottam,...

A Löwenbrau úgy hallottam, hogy bajor sör, de nem tudom hogy milyen, mivel sosem kostóltam. Milyen magyar sörhöz hasonlítani? Egy Soproni 1895-höz képest jobb-e?

Figyelt kérdés
Nem gondolnám alapból,hogy bajor lenne,mert bár német neve van,van Magyarországon "német" sör,amelynek csak a neve német,a minősége nem.

2019. szept. 15. 22:12
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
84%
nem vagyok akkora szakértő, hogy tudjam egy bizonyos magyar sörhöz hasonlítani, de az biztos, hogy nem valami jó sör sajnos. egyébként igen, bajor sör, de az itthon árusított Löwenbräu-kat a Borsodi gyártja, úgy tudom
2019. szept. 15. 22:20
 2/26 anonim ***** válasza:
100%
Meg lehet inni, olcsónak olcsó. Vegyél egyet, ha nem ízlik kiöntöd, nem buksz sokat.
2019. szept. 15. 22:20
 3/26 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem a kőbányaival van egy szinten. Én nagyon szeretem.
2019. szept. 15. 22:29
 4/26 anonim ***** válasza:
100%

Igen, eredetileg bajor, viszont ami itthon kapható, azt a Borsodi gyártja, a kettő között pedig ég és a különbség! Sógorom párszor volt kint Németországban, és kétszer hozott partihordóval eredetit, Löwenbrau Original (5.2%), a legfinomabb sörök egyike, amiket valaha kóstoltam! Vettem itthon egy dobozzal, Löwenbrau Lager (4%), soha többé az életben, olcsó mosogatólé, iszonyú pocsék az íze!

Az eredeti kb. ugyanolyan finom, mint a Soproni 1895, viszont az itthon kapható Lager ezerszer rosszabb, persze nem vagyunk egyformák, kóstold meg, de szerintem borzalmas!

Ha szuperolcsó 4%-os sört akarsz, akkor inkább Rocky Cellar, az sokkal finomabb, kissé édeskés íze van!

2019. szept. 16. 00:32
 5/26 anonim ***** válasza:
100%
Akkor nekem azért ízlett! Külföldön ittam 1990-ben (nem ma volt), akkor nagyon ízlett. Mostanában vettem itthon egyszer, köszönő viszonyban sem volt vele:(
2019. szept. 16. 10:15
 6/26 anonim ***** válasza:
84%
Elég vizes ízű, mint a Kőbányai.
2019. szept. 16. 10:25
 7/26 anonim ***** válasza:
100%
El kell olvasni az apró betűt és ott rajta van, hogy ki és hol gyártják.
2019. szept. 16. 10:46
 8/26 anonim ***** válasza:
70%

Más vízből készül. Egyszer volt a rádióban a sörkészítésről, a magyar Heinekken cégvezető nyilatkozott akkor és elmagyarázta, hogy az itthonikülföldi cégek sörei miért másabbak, mint a külföldön vásároltak. Keress rá.

Egyébként a Coca Cola sem ugyanolyan itthon, mint németben vagy spanyolban esetleg amerikában. Állítólag a magyaroknak édesebb íz kell.

Más a víz országon belül is(ellenkezhetsz, de jónéhány olyan helyen voltam, ahol nem ittam a vízből, pesten ráadásul ilyen féregszerű izék úszkáltak benne, pedig a csapból jött), a cukrot importáljuk...stb

2019. szept. 16. 10:57
 9/26 Phoney ***** válasza:
100%

ma 10:57

Ha egy ital "titkairól" akarsz tudni, akkor a gyártó képviselője az utolsó ember a világon, akinek hinni érdemes.

Az összes magyar licenszes sörnél az a szokás, hogy a külföldi márka tulajdonosa itthon egy lényegesen gyatrább sörhöz adja a nevét, de a különbségekről persze mindig az a rohadt víz tehet. Az utóbbi 10-15 évben még a nyilvános összetételük sem egyezett az eredetiekkel, mert itthon kukoricadara is mindegyikben volt, csak most kezdik kivenni (pl. már a magyar Heinekenből is), mert egyre cikibbnek számít. Persze arról is meg tudták magyarázni, hogy „a magyarok így szeretik”, de ezt úgy kellett érteni, hogy a magyar a szar sört is megfizeti.

2019. szept. 16. 11:33
 10/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! nagyon érdekesek voltak és tanulságosak. Az olcsóbb sörök nem vonzanak, csak mivel bajor így gondoltam biztos jó,de ezek szerint nem feltétlenül.
2019. szept. 16. 21:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!