A Löwenbrau úgy hallottam, hogy bajor sör, de nem tudom hogy milyen, mivel sosem kostóltam. Milyen magyar sörhöz hasonlítani? Egy Soproni 1895-höz képest jobb-e?
Igen, eredetileg bajor, viszont ami itthon kapható, azt a Borsodi gyártja, a kettő között pedig ég és a különbség! Sógorom párszor volt kint Németországban, és kétszer hozott partihordóval eredetit, Löwenbrau Original (5.2%), a legfinomabb sörök egyike, amiket valaha kóstoltam! Vettem itthon egy dobozzal, Löwenbrau Lager (4%), soha többé az életben, olcsó mosogatólé, iszonyú pocsék az íze!
Az eredeti kb. ugyanolyan finom, mint a Soproni 1895, viszont az itthon kapható Lager ezerszer rosszabb, persze nem vagyunk egyformák, kóstold meg, de szerintem borzalmas!
Ha szuperolcsó 4%-os sört akarsz, akkor inkább Rocky Cellar, az sokkal finomabb, kissé édeskés íze van!
Más vízből készül. Egyszer volt a rádióban a sörkészítésről, a magyar Heinekken cégvezető nyilatkozott akkor és elmagyarázta, hogy az itthonikülföldi cégek sörei miért másabbak, mint a külföldön vásároltak. Keress rá.
Egyébként a Coca Cola sem ugyanolyan itthon, mint németben vagy spanyolban esetleg amerikában. Állítólag a magyaroknak édesebb íz kell.
Más a víz országon belül is(ellenkezhetsz, de jónéhány olyan helyen voltam, ahol nem ittam a vízből, pesten ráadásul ilyen féregszerű izék úszkáltak benne, pedig a csapból jött), a cukrot importáljuk...stb
ma 10:57
Ha egy ital "titkairól" akarsz tudni, akkor a gyártó képviselője az utolsó ember a világon, akinek hinni érdemes.
Az összes magyar licenszes sörnél az a szokás, hogy a külföldi márka tulajdonosa itthon egy lényegesen gyatrább sörhöz adja a nevét, de a különbségekről persze mindig az a rohadt víz tehet. Az utóbbi 10-15 évben még a nyilvános összetételük sem egyezett az eredetiekkel, mert itthon kukoricadara is mindegyikben volt, csak most kezdik kivenni (pl. már a magyar Heinekenből is), mert egyre cikibbnek számít. Persze arról is meg tudták magyarázni, hogy „a magyarok így szeretik”, de ezt úgy kellett érteni, hogy a magyar a szar sört is megfizeti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!