Ti szoktatok venni ásványvizet vagy spóroltok inkább rajta és isszátok a csapvizet?
Undorító büdös klóros a vizünk így csak palackozotatt veszünk, azzal is főzünk.
Bubisból Pennyből bármilyit
Mentesből csak szentkirályit
Én egy igazi csapvíz sznob vagyok! Olyan helyre születtem, hogy ásványvíz tisztaságú csapvizünk volt, kristálytiszta, finom. Azóta éltem pár helyen, meg meg is fordultam, 1-2 várost leszámítva, ha nem is olyan jó, de iható, és élvezhető a csapvíz.
Én úgy, hogy a Duna mellett élek, is csapvizet iszom.
A palackozott víz is csak addig jó, ha nem hetekig áll, mert ott ugyanúgy romlik az állaga, szaporodnak benne a mikroorganizmusok.
Meg ott volt a műanyag kioldódása a bubis vízbe, akkor a csapvíz "hormonjai" még mindig jobb opció.
De mivel dolgoztam a vízügyben (is), így én maximálisan megbízok az ivóvíz hálózatunkban.
(az meg külön furi, hogy egyes helyeken klórozzák a vizet, mivel azt a technológiát rég elhagytuk, csak extrém szennyezés esetén vetik be pl árvizeknél). A opálos szín még az én szülővárosomban is előfordult, mindenféle klórozás nélkül, ennek sokkal inkább a nyomáskülönbséghez van köze, mint az idegen anyagoknak.
Én Budán élek, itt valami fertelmes rossz a csapvíz. Nem szeretem, úgyhogy amikor tehetem akkor ásványvizet iszok.
Alapvetően vidéki vagyok, az otthoni vizet szeretem, de otthon is leginkább ásványvizet iszunk.
Nálunk finom a csapvíz, azt isszuk. Van szodagepunk ha szénsavas vizet innank, gyakran használjuk.
Régi lakásunkban nem volt jó a víz ott ásványvizet vettünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!