Miért isszák az energia italokat, mintha kötelező lenne?
Kólát szoktál inni?
Arról ezt olvastam:
A hatások mértéke talán túlzó, de a mechanizmusa, kémiája hihető - miért isszák a kólát, mintha kötelező lenne?
Valószínűleg azért, mert ízlik, amire rá is segítenek ízfokozó szerekkel.
Az energiaitalok fogyasztásánál is alapvető, hogy ihatónak, finomnak találja a fogyasztó, tehát úgy ízesítik.
Miért nem isszák sokan a csukamájolajt, pedig az egészséges? - talán mert Sz*r íze van?
Nagyon sok olyan étel, ital van forgalomban, amelyek egészségromboló hatása bizonyított, mégis fogyasztják.
A fő probléma az, hogy tulajdonképpen ma már semmi nincs, amiben ne tudnának kimutatni valami káros anyagot (génmanipulált, vegyileg szennyezett, mesterséges adalékok, szervezet számára haszontalan összetevők, stb)
Vizet, zöldség-, és gyümölcsleveket. Néha jobb szörpöket.
Leginkább lágyított ivóvizet! Attól nincs hasznosabb a szervezet számára!!
Szerintrm nem jó dolog lágyított vizet inni. Elég jó a csapvíz Magyarországon vagy ott az ásványvíz, amiben nagyon sok ásványi anyag van.
Gyümölcslevekben rohadt sok a cukor, még a 100 %-osban is. Nagy tévedés, hogy ezek milyen egészségesek. Főleg a 25 % stb. minőségű a legrosszabb.
Azt hiszem először "divat" lett, aztán rossz szokás. Szinte minden ilyen "baromság" hasonló karriert fut.
Csak ezért.
Tele vagyunk felesleges, rossz szokásokkal sajnos. Ez van.
Én is egy álszent vagyok.
Nem iszom üdítőket. Káros, és rajtam ne gazdagodjon a Coca birodalom se meg a többi sem. Energiaital dettó.
A bagó meg a számban. Pedig ennél károsabb, feleslegesebb szokás talán nincs is.
Ezek vagyunk (Tisztelet a kivételnek!).
Sok válaszoló nem úgy értelmezi a kérdést, mint én. Ez jelenlegi szintjén az emberiségnek természetes állapota.
Én a tudatosságra gondolok, hogy mit kényszerülünk választani és mik azok, amiket tudatosság által kikerülhetünk. A kérdés erre irányult.
Te pont, hogy nem vagy tudatos. Nem jó lágyított vizet inni, akkor vegyél inkább ásványvizet. De olvasd el ezt:
"Milyen egészségügyi hatásai vannak a lágyvíz fogyasztásának?
A nagyon lágy vizet nem szabad szolgáltatni. A desztillált vízzel történő tartós folyadékpótlás só bevitelének hiányában a szervezet ionegyensúlyának felborulásához, gyengeséghez, fáradtsághoz, fejfájáshoz, majd izomgörcsökhöz, szívritmuszavarokhoz, akár szívmegálláshoz és halálhoz vezethet. A desztillált víz fogyasztása csak akkor nem jelent egészségügyi kockázatot, ha közben az ásványi anyagoknak a táplálékkal történő szakszerű beviteléről is gondoskodunk. Számos népegészségügyi tanulmány alapján igazoltnak tekinthető, hogy a kis keménységű, azaz kalciumban és magnéziumban szegény ivóvíz fogyasztása mellett nő a szív és érrendszeri megbetegedések valószínűsége -„ÁNTSZ honlap"Az ivóvíznek jogszabályban meghatározott szigorú paraméterei vannak.
Az ivóvizet csőhálózatba jutása előtt klórgázzal fertőtlenítjük, szolgáltatott ivóvizet laboratóriumunkban folyamatosan vizsgáljuk."
A cukros gyümölcslevek sem jók, ha ragaszkodsz hozzá, akkor 100 %-osat vegyél. Közel annyi cukor van ezekben is, mint az energia italban.
Én csapvizet vagy szénsavas ásványvizet iszom. Meg cukrozatlan zöld teát, borsmenta tet. Ünnepekkor néha iszok kólát is igaz, de nagyon ritkán. Havi 1-2 darab energia italtól sem lesz bajom, a kávé sem egészségesebb és hasmenésem van tőle vagy szellentek tőle órákon át, azt soha nem iszok. Bocsi, de ez van. Régen azt hittem én is, hogy egészségesek a gyümölcslevek, mindig azt ittam és rohadtul nem azok és drágák is. Csomót spórolok, hogy vizet iszom.
Javítom:
*szénsavmentes ásvnyvizet
A túl sok szénsav sem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!