Szemes kávét hogyan tudnék lefőzni?
Figyelt kérdés
Szóval kaptam ajándékba egy zacskó szemes kávét. Mákdarálóm van, szóval még akár meg is tudom darálni. Viszont hogyan főzhetném le? Tegyem szűrőbe a darált kávét, és öntsem le forró vízzel?2016. szept. 26. 21:46
2/5 anonim válasza:
Így nem lehet. Törökösen tudod megfőzni: felteszed a darált kávét vízzel és ha felforrt, leveszed. Ha egy kicsit üllepedet nagyon sűrű szitán tudod leszűrni.
3/5 anonim válasza:
A török kávé készítéséhez a pörkölt kávét többször átdarálják, míg megfelelő finomságú nem lesz. A dzsezvának nevezett, hosszú nyelű sárgaréz edényben cukorral együtt főzik, majd mielőtt felforrna, leveszik a tűzről. Ezután még néhányszor felmelegítik, majd az italt csészékbe öntik a kávézaccal együtt. A jó török kávé ismérve, hogy a zacc nem a felszínen úszkál, hanem leül a csésze aljára .
4/5 anonim válasza:
én nem bajlódnék vele, vennék egy kotyógósat vagy odaadnám akinek van kávéfőzője.
5/5 Phoney válasza:
Ha szűrővel csinálod, akkor papírszűrő és sok víz, hogy megtöltsön egy bogrét (2-2,5 dl). Ez a „drip coffee”, ami Amerikában divat.
De szerintem is inkább török módszerrel főzd meg, az többféle kávéhoz illik, főleg cukorral. Lehet, hogy nem olyan jó, mint a rendes, finomra őrölt törökkávéból, de így is elég jó opció. Részemről minden kávét inkább így főzök meg, mert jobban ízlik, mint kávéfőzővel vagy a mostanában divatos álpresszógépekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!