Kicsit levoltam sokkolva a boltba, hogy ugyanabban a márkában és tipusban a kávék, ráadásul ugyanannyi súlyban az ember azt gondolná a kávébab olcsóbb mivel nekem van a munka vele nem nekik, de nem pont hogy forditva a már ledarált kávé fele annyi és duplájába kerül a kávébab.
Miért van ez?
2016. aug. 30. 19:47
1/8 anonim válasza:
Talán azért, mert jelentős szabadságot enged meg a gyártónak a különböző minőségű kávék és (de adj isten) adalékok összekeverését illetően.
2016. aug. 30. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?
2/8 anonim válasza:
A frissen darált másabb ízű. Más ízeket lehet vele előhozni.
2016. aug. 30. 20:25
Hasznos számodra ez a válasz?
3/8 anonim válasza:
A szemesbe nincs minden szír-szar belekeverve.
2016. aug. 30. 20:32
Hasznos számodra ez a válasz?
4/8 anonim válasza:
Sejtheted hogy mennyi rengeteg munkába telik a szemes kávéból kiszedegetni a mákszemnyi méretű darált szemeket.
2016. aug. 30. 20:36
Hasznos számodra ez a válasz?
5/8 anonim válasza:
Értékesebb, minőségibb.
Más az előre darált kávé, mint a frissen őrölt.
Mint pl. más egy darab sajtot lereszelni, mint megvenni egy előre lereszelt csomagolt valamit.
Vagy más salátát készíteni zöldsalátákból és egyebekből, mint a kész (maradékokból) összekutyult kis dobozos valamit megvenni.
Stb.
2016. aug. 30. 20:45
Hasznos számodra ez a válasz?
6/8 aperitif válasza:
A szemes kávéban egész kávészemek vannak, a darált kávé meg abból a törmelékből készül, ami átesik a rostán, azaz a hulladékból, ami egyébként eladhatatlan lenne. Még mindig jobban megéri a pörkölő, csomagoló üzemnek egy kevés energiával megdarálni, és eladni őrölt kávéként olcsóbban, mint az egészet kidobni.
2016. aug. 31. 11:51
Hasznos számodra ez a válasz?
7/8 anonim válasza:
A filteres teáról is az a kacsa terjedt el, hogy az hulladékból van. Nem. S a kávé sem. Milyen feldolgozóüzem az, ahol a törmelék mennyisége több, mint a késztermék? Ma ugyanis sokkal több őrölt kávé van a piacon, mint szemes.
A kérdésre a válasz is itt van. Ma nem bajlódnak az emberek kávépörköléssel, darálással. Egy igazi jó kávé frissen pörkölt, frissen darált kávéból készül, s aránylag lassan.
Az instant kávéknak van a legnagyobb piaca, a szemesnek a legkisebb. Nem lehet eladni azon az áron, amennyit el lehet kérni az őröltért vagy instant kávéért.
2016. szept. 1. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?
8/8 aperitif válasza:
Igazad van legutóbb válaszoló, a kereslet-kínálat is megszabja az árat, bár itt nem a mennyiség (amit sokan megvesznek, az drágább), hanem a minőség. Aki jobb, aromásabb kávét akar inni, az hajlandó rá többet áldozni. Ebből a szempontból tényleg mindegy, hogy mit darálnak le, na de azért mégis, a darált kávéba csak el lehet sütni a törmeléket is. Az előre darált hús is olcsóbb, mint a színhús, meg a vörösárú is olcsóbb, mint egy sonka, pedig több munka van vele.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!