Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » A szemes kávé miért drágább...

Granulátum kérdése:

A szemes kávé miért drágább az őröltnél?

Figyelt kérdés
Hisz még munka van vele.

2013. nov. 9. 07:24
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Viszont az 100% kávé, nem lehet "felhigítani" egyéb adalékokkal.
2013. nov. 9. 07:41
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

De jobb kávéból van, sokkal jobban válogatják.

És ha igazán jó kávét akarsz, akkor azt főzés előtt kell megdarálni közvetlenül.

Ha daráltat veszel, az veszít az aromájából.

És ráadásul a jó kávédarálók (vendéglátó helyeken) szemcsemérete a kávéfőző típusára, nyomására van optimalizálva.

Előre ledarált kávé lehet hogy túl durva lenne, (így gyenge a kávé) vagy túl finom (és túlzottan betömörödne).

Szóval az egész a minőségről szól, ahol a munka nem számít, viszont ára van.

2013. nov. 9. 08:10
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

1 biztos ,hogy rendes kávé .

2 nem drágább ,ha át gondolod mert 25dkg kávékat már ha kicsit jobbat akarasz pl nem Winer Extrát akkor 600-1000ft ig adják a darált kávét : Na már most abban biztos lehetsz ,hogy ez 25dkg 100% nem csak kávé kerül bele ez-az :

3 igaz ,hogy a jó szemes kávé kg -ja 2000-7000ft ig is lehet .

de kávét veszel ...

4 : kisérletez ,kicsit ,hogy mi éri meg jobban ha veszel 1 rendes gépet ami jól darál ,vagy ha sima kotyogost :

Ezt azért írom mert én kisérleteztem a sima kotyogos kávéfőzöbe ahoz ,hogy jól és iható kávét fözzek a darált kávébol a tartályba 1 alkalomra 5-7 dkg kellett kávé tipus függő .

Ezzel szemben a darálosba 1 jó iható kávéhoz nagyon max 3-4 dkg darál le természtesen ez függ a kávészem nagyságától és fajtájátol .Igy szereintem megéri szemes kávét venni.

Azt is tudom ,hogy ezek a darálos gépek nem olcsok ,de ha tényleg veszel minőségi gépet hosszú ideig müködik .

Ha nem szeretnél gépet akkor pedig 1 sima kávé daráloval tudsz magadnak darálni .

2013. nov. 9. 11:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!