A szemes kávé miért drágább az őröltnél?
De jobb kávéból van, sokkal jobban válogatják.
És ha igazán jó kávét akarsz, akkor azt főzés előtt kell megdarálni közvetlenül.
Ha daráltat veszel, az veszít az aromájából.
És ráadásul a jó kávédarálók (vendéglátó helyeken) szemcsemérete a kávéfőző típusára, nyomására van optimalizálva.
Előre ledarált kávé lehet hogy túl durva lenne, (így gyenge a kávé) vagy túl finom (és túlzottan betömörödne).
Szóval az egész a minőségről szól, ahol a munka nem számít, viszont ára van.
1 biztos ,hogy rendes kávé .
2 nem drágább ,ha át gondolod mert 25dkg kávékat már ha kicsit jobbat akarasz pl nem Winer Extrát akkor 600-1000ft ig adják a darált kávét : Na már most abban biztos lehetsz ,hogy ez 25dkg 100% nem csak kávé kerül bele ez-az :
3 igaz ,hogy a jó szemes kávé kg -ja 2000-7000ft ig is lehet .
de kávét veszel ...
4 : kisérletez ,kicsit ,hogy mi éri meg jobban ha veszel 1 rendes gépet ami jól darál ,vagy ha sima kotyogost :
Ezt azért írom mert én kisérleteztem a sima kotyogos kávéfőzöbe ahoz ,hogy jól és iható kávét fözzek a darált kávébol a tartályba 1 alkalomra 5-7 dkg kellett kávé tipus függő .
Ezzel szemben a darálosba 1 jó iható kávéhoz nagyon max 3-4 dkg darál le természtesen ez függ a kávészem nagyságától és fajtájátol .Igy szereintem megéri szemes kávét venni.
Azt is tudom ,hogy ezek a darálos gépek nem olcsok ,de ha tényleg veszel minőségi gépet hosszú ideig müködik .
Ha nem szeretnél gépet akkor pedig 1 sima kávé daráloval tudsz magadnak darálni .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!