Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Miért szeretik az angolok a...

Miért szeretik az angolok a jeges vizet annyira?

Figyelt kérdés
Vagy jeges víz, vagy forró tea.

2015. máj. 19. 22:43
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Nem jó, mert egy teáért 40 pennyt, azaz 165 Ft-ot elkérnek.

A tea is jobb otthon. Képesek napi kétszer teázni, ráadásul 3 deci forró víz és egy kommersz filteres, amit ezért kapsz.

Ha kiszámolod, pár hónapra menyi lenne a teaköltséged, rájössz, hogy jobb azt a szállásodon! :-)

2015. máj. 20. 23:29
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Akkor a kajához ne igyál semmit és otthon készits magadnak teát, vagy ott igyál nem jeges vizet.
2015. máj. 21. 07:43
 13/22 gago77 ***** válasza:

Hol is kapsz te 40 Penny-ert teat Angliaban?? Mikor 2010-ben ott eltem, nekem nem tunt fel, h ennyire olcso lenne a tea.. Persze en nem teaztam, de azert kavezokban jartam, ott szinten volt tea.

Amugy a teazas az angoloknal hagyomany. Nem fognak gondolkodni rajta, sem fillereket szamolgatni. Meg mindig ertelmesebb, mint a hamburger sultkrumplival.. de ez csak az en velemenyem. Egyebkent azota is inkabb otthon teazok, v ha mar "kimegyek", es teat iszom, akkor nem a filtrest. :)

2015. máj. 21. 11:15
 14/22 anonim ***** válasza:
77%
nekem úgy jön le hogy te a spórolást helyezed előtérbe és ezért feszeget a téma. Mondjuk azt nem értem, hogy a jeges víz felmelegítéséhez szükséges kalóriát miért emeled ki? Én sem szórom a pénzt, de olyan dolgokra amiket megeszek, megiszok, nem sajnálom a pénzt. Én említettem a hamburgert sült krumplival meg Budweiserrel. Szeretem a hamburgert, szeretem a Budweiser sört, szeretem a sült krumplit, soha nem érdekelt hogy mennyibe kerül, akárhol vagyok, mindig megveszem mert szeretem, de ezzel rajtam kívül több millió amerikai van még így, és vannak még ilyen dolgok, példáúl csak Marlboro cigarettát szívok, csak Coca Cola-t iszok ha éppen nem sörözök stb. Kávémániás vagyok, nem szeretem az olcsó kávékat, viszont a minőségi kávék árait nem nézem hanem megveszem, kerüljön akármennyibe, ittam már egy csésze kávét 16 000 ft-ért is.
2015. máj. 21. 12:58
 15/22 gago77 ***** válasza:
38%
14-es vegyel mar vissza, mit feszitesz itt? Eloszor is, nem vagy amerikai, hiaba eltel ott (onnan tudom, mert akkor mar reg feszitettel volna azzal is, hogy amerikai allampolgar vagy..) Masodszor nem az 80-as evekben elunk, amikor meg nagy szam volt, ha valaki megfordult az USA-ban.. te se ettol probalj nagyobb lenni! (az en ismeroseim legalabb fele nem is tudja, h jartam ott, megis jol megvagyok..)Harmadszor pedig, az atlag amerikai az eletben nem fog 60 Dollaros kavet(16.000 ft) inni, az hogy Te megtetted meg nem lenne baj, de hogy itt arcoskodsz vele, elarulja mekkora sznob is vagy.. Ruhellem az ilyet ocsem.. A kerdezo meg a masik fele, szamolgatja a 165 Ft-kat, de meg mindig nem akkora gyik, mint Te, aki arra vered a nyalad, hogy Te is jol el lettel butitva, mint az amcsik nagy resze, akiknek az elet nem is elet, ha a hambihoz nincs chips (pedig ezek szimplan a reklamok es a media altal belejuk tukmalt, felvett szokasmintak: te is azert szereted, mert beled neveltek, ha szalonnal, voroshagyman nottel volna fel, akkor meg azt szeretned okostojas..) vagy mondjuk mint az Irek, akik minden mozizaskor megisszak a minimum fel Liter Cola-szirupos szart, mert a mozi anelkul nem is mozi, aztan meg 10 percenkent jarnak hugyozni.. Vegyel vissza az arcodbol ocsi, sehol sem vagy.. ;)
2015. máj. 21. 15:29
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Drága 15-ös, nem akartam "feszíteni", de ha akarod tudni, igen, Amerikában születtem, Amerikában nőttem fel, sőt a nevem is amerikai- anyám a 70-es évekbe Amerikába ment és elfelejtett hazamenni 40 évig-, de mint mondtam, nem akarok felvágni vele, eddig ezért nem osztottam meg, csak annyit írtam hogy ahol éltem Amerikában.

Továbbá, nem azt mondtam hogy 16 000 ft-os kávét iszok nap mint nap, hanem hogy ITTAM MÁR 16 000 ft-ért is kávét mert imádom a kávét, de ezt nem Amerikában itam hanem egy másik országban.

Ellettem butítva? Lehet, nem vitatom, sok olyan szokás van ami a mediából jön vagy egyszerűen belénk nevelték, főleg hogy apám tősgyökeres amerikai, anyám meg a magyar nyelven kívül semmilyen magyar hagyományt nem őrzött meg, totál átvette az amerikai kultúrát, de ez így jó (16 éves korom óta nyomom a hambi mellé a Budweisert). A minimum fél literes kóla Amerikában is divat, nem csak a moziban, nem tudom voltál e már NBA meccsen vagy baseball, NFL mérkőzésen, anno még a sapka két oldalán is a Budweiser volt, gyerekként meg a nagy kóla hogy két kézzel kellett fogni. De mindegy, nem önéletrajzi beszámolót kell írni. A lényeg hogy totál nem akartam felvágni meg arcoskodni, csak az húzott fel hogy a kérdező ennyire számolja a pénzt meg hogy inkább otthon iszik vagy kajol. Sok mindenen lehet lóvét takarítani meg, de nem az étel és az ital az, amin ezt kell.

2015. máj. 21. 16:01
 17/22 gago77 ***** válasza:
50%

Hat pedig nekem ugy jott le, de jol van, latom legalabb nem vagy taplo, ezt ertekelem. (Nem mintha az ameriaiakat annak tartanam.)

Mint tudjuk, az USA-ban a gyorskaja a kultura reszeve valt, mint az angoloknal a tea. Igaz, a tea regebbi hagyomany, de a lenyeg, h leszrjak, mennyibe kerul. En is igy vagyok, ezzel, amit szeretek, megveszem, de ha otthon elnek, ez nem biztos, h ilyen konnyu lenne.. Es igen, megis inkabb itthon eszem, mert van nemi fogalmam arrol, hogyan keszulnek a gyorskajak es mit tesznek hosszabb tavon a szervezettel. Sot, meg fozok is, ha van idom, mert a felkesz kajaktol sem vagyok elajulva. Miert lenne ez baj? Ettol meg jarok etterembe, csak nem gyorsetterembe. Vegyuk viszont figyelembe, h Magyarorszag mas tortenet, nem minden magyar teheti meg (sajnos), hogy kijarjon enni, vagy barmit megvegyen, ami epp jolesik. Ez eleg elb.szott igy, de ez van, ne akadj ki ezert senkire. Amit nem ertek, h a kerdezo miert van fennakadva ezen, h az angolok ennyit, meg ennyit kiadnak a teaert, hiszen az csak a jeghegy csucsa, ha azt vesszuk, h amugy piara, nyaralasra, stb mennyit adnak ki. Azt a fekete teat pedig, amit isznak rabvallatonak hivom, brutalisan eros, de ok ehhez szoktak hozza, elni sem tudnak nelkule, egy idoben meg en is raszoktam, de nem volt nehez leszokni, leven, hogy - szerencere - nem Angliaban nottem fel. :)

2015. máj. 21. 16:58
 18/22 anonim ***** válasza:

Én se gyorskaján élek állandóan, de imádom a gyorskajákat, ezért a betermelt étel mennyiségének kb a fele ez a típus. Otthon is főztek anyámék, volt rendesen főtt étel, grilleztünk meg minden, de ettől függetlenül ment meg megy a gyorskaja meg a félkész. Viszont itt Magyarországon nagyon jó kajákat csinálnak, amiket azért anyám is csinálhatott volna az Államokban. Gulyásleves, töltött káposzta, pörköltök, csirke azzal a szósszal és szaggatott tésztával aminek mindig elfelejtem a nevét.

Amúgy a kérdező nem Angliában él? Legallábis én azt értelmeztem mintha ott élne, utalt rá

2015. máj. 21. 17:58
 19/22 gago77 ***** válasza:
100%
Gozom sincs hol el, de mint mar irtam, furanak tartom, h 40p-ert teat vesz ott, bar biztos vannak eldugott kis varosok, ahol talan meg lehet ennyiert is kapni.. Nekem sosem hianyzott a gyorskaja, mert anyam szuper szakacs, most is inkabb az o foztje hianyzik.. Azert azt meg kell hagyni, h az USA-ban (legalabbis Texas-ban es Louisiana-ban) sokkal finomabb a gyorskaja, mint barhol az EU-ban..
2015. máj. 21. 18:20
 20/22 A kérdező kommentje:

Na, köszönöm, a kimerítő hozzászólásokat, mindenki kapott egy felpontozást.

Gyorskaja: ki beszélt itt gyorskajáról, egy College étterméről van szó, rendes menü van, nem hambi, hanem sült, főtt ételek.

40 penny, igen egy munkahelyi teázóban adnak ennyiért, mivel profit nélkül csinálják valószínűleg.

Viszont, papírpoharas, filteres tea, tehát a szokásokon kívül semmi tradíció.

Egy megjegyzés:

A jeges víz, viszont lehűti a meleg ételt, így kb. olyan, mintha hideget enne mindig az ember. Azért fizetek, hogy legyen meleg étel, biztos forrásból a hasamban minden nap, nem azért, hogy hideget egyek.

Nem vagyok gyakorlott szakács, így ugyan főztem kint magamnak, de bevallom, jobb az íze, amit a konyha csinál és változatosabb is.

A másik, hogy az alapanyagok valahogy nem az a minőség, a hagyma sokszor íztelen, a paprika nem pirosít, a fűszereikhez nem értek és kezdőként így bonyolult finomat csinálni...

Látom azt a barna szószt, nos egyszer megkóstoltam, de valahogy nem tudtam még eldönteni, hogy mire is tenném rá.

Az ízesített, ill. szezámmagos zsemléik tettszenek viszont! A fehér kenyér a nagy pára miatt nagyon gyorsan megpenészedik...

A PICK vékonykolbász 100 g 1,49 Font ugyanolyan, mint otthon! :-) És lehet kapni.

A csokijuk picit nekem margarinízű...

A joghurtjuk, pedig nem joghurt, hanem valami krémes, tejfölhöz közelebbi, de nem tejföl. Leginkább a nálunk kapható gyümölcsjoghurtok alap állagához hasonló, csak nem ízesített, szóval viszkózus, zsíros fehér massza...

A banán, majdnem egy árban van, mint otthon, kivit, pedig egészen olcsón is lehet néha kapni, 50 Ft/db áron is vettem már. Ez érdekes.

0,9 - 1 Font körül van 800 g kenyér.

2015. máj. 21. 21:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!