Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » A Coca Kólát mióta szeretik...

Bob76xd kérdése:

A Coca Kólát mióta szeretik az emberek és mióta van finom íze?

Figyelt kérdés
2015. jan. 16. 13:47
 1/7 A kérdező kommentje:
Én a sima Coca Cola-ra gondolok.
2015. jan. 16. 13:48
 2/7 Andizsuzsi ***** válasza:
88%
Azóta szeretik, amióta gyártják, és azóta van finom íze is. (azért szeretik)
2015. jan. 16. 13:55
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ezt most a 3 pontocskáért írtad ki? Az 1800-as évek második fele óta létezik, összetétele azóta többször változott, de a recept ismeretlen. Tömegtermelése a XX. század első felében indult be.

Hogy jó-e az íze? Biztosan az, én nem tudom.

2015. jan. 16. 14:02
 4/7 valaki 1234 válasza:

A coca kólának rossz az íze a szénsav miatt nem érezzük , csak a bizsergést a nyelvünkön ezért tűnik finomnak.

A coca kólát régen kokain hozzáadásával készítették és így terjedt el és szerették meg , aztán persze betiltották a kokaint.(önts 1 pohár kólát és kiskanállal kevergesd 2-3 percig , hogy kimenjen belőle a co2 és kóstold meg valódi izét )

2015. jan. 21. 18:30
 5/7 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nincs jó íze. Csak sokan rászoktak (divat, reklám, sznobizmus stb.) Kóstoltasd meg olyan emberrel, aki soha nem ivott és nem fog ízleni neki.

Én a magam részéről elég sokat fogyasztottam (bár igaz, hogy többnyire Pepsit), aztán rájöttem, hogy hülyeség. Most 1-2 évente iszom 1-1 pohárral, és mindig rá kell jönnöm, hogy sz@r. Ráadásul a szomjat sem oltja, sőt!

2015. jan. 21. 20:13
 6/7 anonim ***** válasza:
52%
Húúú. Van egy két helytelen információ. A Coco Colát először gyógyszertárban árulták orvosságként! Akkor még szénsav mentes volt. Egész pontosan 1886-ban egy John Pemberton találta fel. De szirup volt. És nem volt jó íze, ezért nem vette senki. Ezért 2 év után eladta. Egy másik gyógyszerész vette meg 1888-ban.Grix Candler volt az új vevő, és innen ismerik az emberek a Coca Colát. 1894-től kezdték el palackozni! De amiben az egyik előttem hozzászóló óriásit tévedett, még a mai napig is az eredeti recept alapján készítik csak szénsavval, és abban nincs Cocain! Amit a legendából tudni lehet(de a gyár soha nem erősítette meg), hogy kokacserje levele is volt benne. De a kokacserje, az nem egyenlő a kokainnal. A kokainalkaloidot tartalmazó levelek rágása kezdetben kellemes bódultságot, az éhség és fáradtságérzés megszűnését hozza, fokozza a teljesítőképességet! A kokain a cserje leveléből vonják ki egy eljárással, de ebbe most nem mennék bele mivel nem ez volt a kérdés. De a cserje levelének a rágására is szenvedély beteggé teheti az embert egyébként! A másik amiben tévedett a hozzászóló, a Coca Colát SOHA nem tiltották be! Sokan próbálkoztak a hamisításával, de teljesen sikertelenül. A legelső volt a NEW COLA. De mind csődbe ment, mert egyiknek sem volt olyan íze, és nem tudott akkora marketinget tenni a terméke mögé mint az igazi Coca. De rengeteg infó van a Cóláról, amit nem teszek itt közzé, mert akkor marha hosszú lenne a válaszom.Az tény, hogy más más országban, illetve földrészen másabb ízű lehet egy picit a Cola, de ezt csak az igazi Cola rajongók veszik leginkább észre!Meg akiknek nagyon jó az íz érzékük. És nem azért más az íze, mert más az alapanyag, hanem mert eltérő a víz összetétele! Ezen egyébként sokat dolgozott a Coca gyár, de mivel a vásárlók minden egyes földrészen mindig ugyanazt isszák amit megszoktak, így mára már nem kísérleteznek vele!Hát ennyi tömören!
2015. jan. 21. 20:30
 7/7 anonim ***** válasza:
52%

Amióta az hitetik el az emberekkel, hogy szeretik. Vicces, de az összes vak ízteszten elbukott a Coca. Csak a márka az amit szeretnek az emberek, nem a kólát.

Egy érdekes cikk erról, de ha még ráguglizol akkor tömérdek cikk van erról:

[link]

2015. jan. 30. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!