Mi értelme a Coca-Cola-nak?
Mármint a simának, mert ugye van az a reklám is, hogy átverik a moziban az embereket, és sima coca colás dobozba coca cola zerot tesznek, mert ugyanolyan az íze.
És akkor ha a coca cola zeronak is ugyanolyan már az íze, mint a simának, akkor mi értelme a simának? (csak egészségtelenebb)
Hidd el, hogy csak a reklám szerint ugyanolyan az íze.
Meg lehet különböztetni őket, van eltérés az ízben.
Én például sem a zérót, sem a cola lightot meg sem iszom, szerintem van egyfajta mellékízük.
Hát ezaz, át akarják kúrni az agyunk, én is utálom a zerot, a simát viszont szeretem, mondjuk amit a reklámban csinálnak lehet, hogy eltudnák hitetni velem a placebo miatt, de akkor is, azért nem tudják teljesen helyettesíteni a cukor ízét.
Ha adnak 1 pohár zerot meg 1 pohár simát tuti, hogy megmondanám melyik melyik.
én is felháborodtam azon a reklámon.
amúgy meg aki fogyókúra vagy cukorbetegség miatt nem vesz sima coca colát, az igyon más cukormentes italt vagy vizet, mert a coke zero egy f0s (és a pepsi max-ról is ez a véleményem, az is krv.a sza.r ízű a sima pepsi-hez képest)
Szerintem sem egyformák.
Meg ugye az édesítőszer se egészségtelen, ráadásul ha sokat iszol belőle, hasmenést okoz.
Sokan meg már csak azért se vennék az édesítőszeres kólát mert fuj, mi az, ők cukrot akarnak, nem fogyóznak, az édesítőszer öregeknek és fogyózóknak való.
Én észrevettem a különbséget.
A másik az, hogy a light és Zero termékekben aszpartám van, fenilketonúriásoknak az konkrétan méreg.
Van PKU-s az ismeretségi körben. Szigorú diétát kell tartania egész életében. Sima kólát ihat, aszpartámosat nem. Ha egy PKU-s babát tervez, akkor hogy egészséges és ne fogyatékos gyereket szüljön, még szigorúbb diétát kell tartani. Van aki titkolja a környezetében a betegségét, tehát aki nem iszik light-ot, arról nem tudhatod, hogy PKU-s vagy hisztis a poharának a tartalmára mint én. Amennyiben egy babát tervező PKU-s nőnek kicseréled a poharát viccből és a sima kóla helyett zero-t itatsz vele, úgy elb...szhatod a vérképét, hogy fogyatékos gyereket szülhet - ha nem vetél el. Érthető???
Amúgy meg amíg van kereslet rá, mert vannak olyanok mint én, akik azt mondják, hogy inkább keveset iszom, de az ne light legyen mesterséges édesítőszerrel, addig semmi közöd hozzá, hogy forgalmazzák-e, neked nem kötelezp megvenni. De azzal ne foglalkozz, hogy valakinek hisztiből vagy betegsége miatt mi van a tányérján, poharában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!