Mi játszódik le annak a lelkében, aki keresztneves kólát vásárol, vagy hajkurászik?
Örültem, hogy megláttam a SPAR-ban a hűtőben, legelöl az a Coca-t, amin a nevem van. Jó 'buli', örültem is neki. Előtte több boltban is kerestem.
A napokban több boltot bejártam, mert két ismerősömet akartam meglepni egy-egy neves Coca-val. Örültem, hogy ezzel az aprósággal örömet tudtam nekik szerezni...
A személyeskedésnek azért nincs értelme, mert a jelenség túlmutat az én személyemen, azon hogy savanyú vagyok.
Tény, hogy minden cselekvés és reakció mögött valamilyen pszichológiai mechanizmus van a háttérben.
Tény, hogy nagyon sok ember örömét leli a neves kólában. Csupán ennek megértésének szándékát szolgálta a kérdés.
Bárki feltehette volna, akár egy nemzetközi magatartáskutató csoport is. Szóval a személyeskedés mint tipikus magyar szokás itt nem célravezető.
Sőt egy olyan dologról is hallottam régebben, ami még ennél a kérdésnél is abszurdabbnak, szánalmasabbnak tűnik, mégis időt és energiát fektettek a kutatásba.
A "kutató" az ember és a kávéautomata közötti lelki kapcsolatot térképezte fel, hogy miért jó érzés az embernek bedobálni a pénz az automatába, hogy miért "flash" hallani a gépet dolgozni. Az úgymond épeszű embereket ez rohadtul nem gondolkodtatná el soha. Ennek ellenére az ezen való elmélkedés jogát elvitatni valakitől az meglehetősen gyökér dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!