Mire figyeljek, ha húst vásárolok? Honnan tudom, hogy mennyire friss?
leginkább arra figyelj,hogy hol veszed.
Ne szupermarketben, ne a közértben.
Vedd piacon, vagy a hentesnél.
(meg kéne szagolnod,meg kéne tapogatnod, hogy tudd friss-e azt pedig nem engedik.)
A friss hús színe élénk piros, sima,az állott húsé pedig sötétebb,és "ráncos". Olyan,mintha hártya lenne rajta.
De ha bizonytalan vagy,akkor kéj meg egy idősebb vásárlót,hogy segítsen. Ez nem szégyen.
A tálcás húsoknál pedig azt figyeld,hogy vizes vagy jeges-e az alja? Ha igen,makkor egyszer már kiengedett.
Láttam már néhány kiló húst, de nem tudnék egyértelmű tanácsot adni, mert sok helyen trükköznek. Látni kellene.
Mindenesetre az a hús, ami fényes felületű, rugalmas tapintású, élénk színű, kellemes illatú, VALÓSZÍNŰLEG friss.
tudod nézni a szinét,mert piroslámpa alatt vannak a pultban. A szagát pedig ecettel veszik el.
Csak az a jó megoldás, ha találsz egy jó hentest
Csak hentestől, szupermarket ki van zárva. A büdös húst becsomagolják tálcásnak, vagy ledarálják, és céklaporral szinezik, hogy ne lásd ha már szürke.
A hentest meg tudod kérdezni, melyik vágóhídról érkezik hozzá hús, és mikor érkezett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!