Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért hátrányos ha valaki...

Miért hátrányos ha valaki előre vásárol a hónapra, és nem pedig mindennap jár a boltba?

Figyelt kérdés

2012. nov. 8. 14:25
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Hát előre bevásárolsz akkor lehet olcsóbban jutsz hozzá valamihez mivel nagyobb menyiséget veszel. Persze itt nem a tescora gondolok. Meg a másik ami pozitívum hogy véletlen se költöd el a kajára félre tett pénzt hó végéig.
2012. nov. 8. 14:28
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerintem inkább előnyös, hátrányos max ha elfelejtkezel vmiről és megromlik :(
2012. nov. 8. 14:30
 3/7 anonim ***** válasza:

Én már 2 éve így csinálom, sokkal előnyösebb mert egyrészt csomó időt megspórolsz a boltba mászkálással, és a felvágottak meg ezek azért kibírják 1 hónapig, Én kb 1-2 hetente szoktam bevásárolni előre, így külön csak péksüteményért, kenyérért, meg esetleg zöldségesbe járok el ha a barátnőm olyat főz amihez kellhet. Mi mindig megbeszéljük hogy azon a héten mi lesz az ebéd, és így bevásárolunk, sokkal olcsóbb, rengeteg időt megspórolunk vele, nagy mennyiségben vásárolunk így 2-3 hónapig is kitart olyas valami amit nem fogyasztunk naponta.

Nálunk a környéken a kisbolt elég drága, ott csak kenyeret érdemes venni, meg egyéb pékárút. Mivel a közelben nincsen más bolt így mi a közeli nagyvárosba járunk bevásárolni, így a benzint is megspóroljuk mert egy úttal mindent elintézünk és nincs az hogy na 2-3 naponta be a városba valamiért. Szerintem sokkal célszerű így csinálni mint hogy naponta megvesszük a felvágottakat meg minden. meg így nekünk hó végére mindig több pénzünk marad kb 6-8 ezer forinttal biztos.

2012. nov. 8. 14:46
 4/7 anonim ***** válasza:
Nálam úgy van hoyg jól bevásárolok, de közben kitalálok a hónap alatt hogy miket is szeretnék még kipróbálni ezek spontán ötletek és ahhoz meg még kell vásárolni. Így megveszem csak az alapanyagokat ami nagyon alap élelmiszer meg papíráru és később a többit zöldség -gyümölcsöt meg a hétvégi piacról.
2012. nov. 8. 14:47
 5/7 anonim ***** válasza:

Ez esetben meglehet, hogy sok mindent megveszel akció nélküli áron, amiket esetleg ha hetente mégy vásárolni, megkaphatnál olcsóbban is, csak ha nem vagy ott, honnét tudnád?

Másrészt nem egy hónapja lefagyasztott cuccokat főzöl a hó végén, hanem lehet, hogy le sem kell fagyasztanod, tehát frisebb az alapanyagod.

Lehet, hogy hó elején bespájzoltál ezt-azt, és a hó végén rájössz, hogy mégsem arra vagy éhes, de a pénzed már ott ül a fagyasztóban, tehát "kénytelen" vagy azt enni, ami van, akár tetszik, akár nem.

Nem kell naponta menned az üzletbe, én is hetente egyszer csinálok nagybevásárlást, hét közben esetleg kenyeret, tejet veszek.

2012. nov. 8. 17:20
 6/7 anonim ***** válasza:
Nálunk nem hátrány, hanem előny volt, hiszen így is-úgyis 6 emberre kell vásárolni, amit nem lehet fagyasztás nélkül megoldani. Akkor meg teljesen mindegy, hogy 1 hete, vagy hete fagyasztottad a dolgokat.
2012. nov. 8. 22:10
 7/7 anonim ***** válasza:
én is hetente vásárlok, mivel az akciók hetente változnak. ha valami adott héten nagyon akciós, akkor veszek belőle hónapokra elegendőt is. pl: sör :D
2012. nov. 8. 23:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!